- Sjokkert over TV 2

Mauseth utelukker ikke nakensak mot TV 2 også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble oppringt av VG Nett, som kunne fortelle at «Torsdagsklubben» på TV 2 skulle vise et klipp fra sexscenen. Da kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å snu i døra, sier Gørild Mauseth til Dagbladet.

- Jeg er litt i sjokk over det som har skjedd, legger hun til.

«Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg tas opp på torsdager. Mauseth skulle være en av hovedgjestene i programmet, der hun skulle fortelle mer om sin reaksjon etter det som har vært en av de store snakkisene denne uka: Rettssaken hun fører mot NRK, som viste et klipp fra filmen «Brent av frost» fra 1997, der hun har sex med motspiller Stig Henrik Hoff i en båt full av fisk. Det var NRKs «Store studio» som viste klippet.

Gikk i protest

NRK mener at sitatretten gir dem full rett til å vise klippet. Mauseth på sin side argumenterer med at hun i kontrakten fra innspillingen av «Brent av frost» har en klausul om at sexscenen ikke skal brukes utenfor den kunstneriske sammenhengen.

Samme klipp viste altså TV 2 i går kveld, men i en kortere versjon enn på NRK og uten sekvensen der Mauseth kan ses naken forfra.

- Fem sekunder eller ti sekunder er ikke det denne saken handler om, sier Mauseth.

Dermed gikk hun i protest.

SORRY, «SENKVELD»: Gørild Mauseth snudde i døra like før opptak på «Senkveld». Hun beklager at saken skapte problemer for TV 2-programmet der hun skulle være en av hovedgjestene.
SORRY, «SENKVELD»: Gørild Mauseth snudde i døra like før opptak på «Senkveld». Hun beklager at saken skapte problemer for TV 2-programmet der hun skulle være en av hovedgjestene. Vis mer

- Det ble veldig underlig for meg å skulle stille opp på et program i samme kanal som nettopp hadde gjort meg for latter, forklarer hun.

Nå vil hun ikke si noe mer til media om saken før dommen i saken faller. Det skjer sannsynligvis om to uker.

- Det nytter ikke å stå i skogen og rope. Jeg har tatt et standpunkt, og får forholde meg til det.

- Kommer du til å saksøke TV 2, også?

- Det kan jeg ikke svare på nå, sier Mauseth.

Saken er antakelig blitt ei vond tå i TV 2. Presseansvarlig for «Senkveld» og «Torsdagsklubben», Bjarne Laastad, sender Dagbladet videre til prosjektleder Bård Eriksen i Senkveld. Fra ham får vi beskjed om å ringe programdirektør i TV 2, Nils Ketil Andresen.

- Tvinger ingen

- Mauseth har ikke sett hva som skal sendes i «Torsdagsklubben». Men hvis hun føler det på denne måten, er det selvfølgelig greit. Vi tvinger ingen til å være på «Senkveld», sier Andresen.

- Sjokkert over TV 2

- Har du forståelse for at hun reagerer slik?

- Nei, jeg forstår det ikke helt. Men hun får gjøre sine vurderinger. «Torsdagsklubben» er en type program som skal kommentere ukas hendelser, og da viste vi klippet for å illustrere saken. Vi har bare benyttet oss av sitatretten, sier Andresen.

Men TV 2s linje i forhold til sitatretten er ikke helt klar. Mauseth fikk nemlig støtte av TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i VG tirsdag:

- Så ikke konflikten

«Dersom det finnes klausuler, må man følge disse enten man liker det eller ikke. Hvis NRK har brutt en klausul, er det snakk om et rettighetsspørsmål, der NRK har brukt materiale de faktisk ikke har rett til å bruke.» er Årsæther sitert på.

- Hvordan tolker TV 2 sitatretten, Andresen?

- Vi mener vi følger den her, i alle fall, svarer programdirektøren.

Han understreker at klippet ikke er ment som en provokasjon.

- Vurderte dere selv å fortelle om klippet før hun skulle opptre i «Senkveld»?

- Jeg tror ikke noen så konflikten her, sier Nils Ketil Andresen.

Gørild Mauseth beklager at saken skapte problemer for «Senkveld».

- Jeg har ingenting imot «Senkveld», og synes selvfølgelig det er synd at dette gitt ut over dem, sier Mauseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer