Sjokkert over utstilling

Ada Sofie Austegard er forferdet over en kunstutstilling der bilder av hennes avdøde datter stilles ut sammen med bilde av drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Ada Sofie Austegard er opprørt, både over sammenhengen der bildet blir brukt, og at kunstneren Kate Pendry ikke tok seg bryet med å kontakte henne på forhånd.

- Dette er helt forferdelig. Det skal en del til for å vippe meg av pinnen, men dette gjorde akkurat det. Det er veldig vondt å se Stine Sofie brukt på denne måten og i en slik sammenheng, sier Austegard til Agderposten.

Austegard er også opprørt over at verken Pendry eller ledelsen har villet diskutere saken i ettekant.

Hun vil ikke kreve forestillingen stanset, men håper på boikott.

- Vil utfordre fordommene

Hvem er god og hvem er ond? Det er temaet når Kate Pendrys innstallasjonsforestilling «Tales From A Wicked Child» åpner ved BIT Teatergarasjen i Bergen onsdag. Utstillingen viser bilder av 50 kjente personer som barn. Pendry oppfordrer publikum til å gjette hvem som ble gode, hvem som ble onde, og hvem som ikke fikk vokse opp i det hele tatt. Blant disse er Adolf Hitler, Charles Manson - og Stine Sofie og en av hennes drapsmenn - Jan Helge Andersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer