Carola Häggkvist og Runar Søgaard

- Sjokkert

Lørdag gikk artist Carola Häggkvist (54) hardt ut mot eksmannen Runar Søgaard (53) og hans nye bok. Nå svarer han.

KONFLIKT: Runar Søgaard svarer ekskona etter at hun gikk hardt ut i et innlegg på Instagram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONFLIKT: Runar Søgaard svarer ekskona etter at hun gikk hardt ut i et innlegg på Instagram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag forrige uke skrev Dagbladet om artist Carola Häggkvists (54) reaksjoner på sin eksmann Runar Søgaards (53) bok, «Gud ga oss ti bud – jeg har brutt ni av dem».

I en e-post til Dagbladet skrev artistens pressekontakt at Häggkvist har valgt ikke å lese boka, «av dypt personlige grunner, da tiden med ham har gjort og fortsatt gjør tilstrekkelig stor skade».

Svarer ekskona

Lørdag slo hun likevel knallhardt tilbake i et innlegg på sin Instagram-side, hvor hun blant annet beskrev tida etter skilsmissen som svært vanskelig. Les utdrag fra innlegget lenger nede i artikkelen.

Nå svarer Søgaard i SVT-programmet «Morgonstudion». Her forteller han at reaksjonene på boka har artet seg helt annerledes enn han selv forventet. Häggkvists Instagram-innlegg overrasket ham, sier han.

- Jeg synes bare det er tragisk, og jeg er fortsatt sjokkert over hele utspillet, sier han til SVT mandag, gjengitt av Expressen.

Til Dagbladet sier Søgaard at han ikke ønsker å krangle offentlig med eksona.

- Jeg vil ikke tilfredsstille allmennhetens blodtørst. Jeg vil beskytte sønnen vår. Av respekt for både ham og moren hans, vil jeg ikke gå i en offentlig kommentarkrig, sier han.

Boka ble lansert mandag. Dagbladets anmelder kalte den «deprimerende usympatisk», og trillet en ener på terningen.

I BISETTELSEN: Den svenske artisten Carola var på plass i bisettelsen til den folkekjære artisten Jahn Teigen. Video: Celina Morken / Dagbladet Vis mer

Vil unngå «skittkasting»

Søgaard sier videre til SVT at han ikke ønsker «offentlig bråk» eller en «skittkastingskampanje» mellom seg selv og ekskona.

I selvbiografien «Gud ga oss ti bud - jeg har brutt ni av dem» skriver Søgaard sin versjon av historien om hvorfor ekteskapet med den svenske artisten tok slutt i 2000.

- For meg var ekteskapet «for life», men pressen fikk det til å se ut som om bruddet var min skyld. For første gang skal hele sannheten på bordet, uttalte han til Dagbladet i anledning bokslippet.

Forlaget Vigmostad & Bjørke har tidligere skrevet i en e-post til Dagbladet at både Carola og Søgaards andre kone har fått delene av boka som omhandler dem forelagt. De har ikke hatt innsigelser eller kommentarer til boka, ifølge forlaget.

- Smertefullt

I et innlegg på bildedelingstjenesten Instagram tok Häggkvist til motmæle mot Søgaard, og skrev blant annet:

«I drøye ti år prøvde jeg å komme ut av grepet hans, fra august 1987 til 17. januar 2000, da jeg gjorde det slutt i vår felles hage i Strömma. Det neste tiåret, med et barn sammen og et samlivsbrudd, var de verste og mest smertefulle åra jeg noensinne har opplevd i mitt liv».

Videre i innlegget beskriver artisten det som et «under» at hun «står oppreist» den dag i dag.

Til Dagbladet og i boka hevder imidlertid Søgaard at det var han som gikk fra Carola i 2000.

Häggkvists pressekontakt har tidligere skrevet i en e-post til Dagbladet at artisten ikke har ønsket å ta del i bokprosjektet på noen måte.

I februar i fjor ble Søgaard dømt til ett år og åtte måneders ubetinget fengsel for skatteunndragelse. Saken er anket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer