Sjokkerte alle ved å si opp på direkten - nå forklarer hun hvorfor

«Faen heller, jeg slutter».

(Dagbladet): «Ikke at jeg har noe valg, men faen heller, jeg slutter».

Det sa ankeret Charlo Greene på direkten under kanalen KTVAs nyhetssending søndag kveld, og etterlot både seere og kolleger i sjokk.

- Derfor sluttet jeg Det var like etter at hun leste opp saken om en medisinsk marihuana-gruppe, som hun avslørte at hun selv var eieren av, at Greene sa opp på direkten.

Siden har ankerets stunt gått verden rundt, tv-kanalen har beklaget at hun bannet på direkten og bekreftet at hun ikke lenger er ansatt hos dem, og flere lurer på hvorfor i all verden hun gjorde dette.

Nå svarer Greene alle de som lurer på hvorfor hun sa opp, i en video kalt «Derfor sluttet jeg», lagt ut av gruppa Alaska Cannabis Club på Youtube. Se videoen øverst i saken.

- Det kommer en tid i et hvert menneskes liv der vi må velge om vi vil fortsette å være tilskuere, eller å stå opp for det som er rett, sier Greene i videoen.

- Ikke redd For Greene, hvis egentlige navn er Charlene Egby, var det altså rett å si opp jobben på direkten, og vie livet sitt til å legalisere marihuana i Alaska og ellers i USA.

- Hvem er villig til å ta et standpunkt? Jeg er tydeligvis ikke redd for det, men hvis du er det, dømmer jeg deg ikke, sier hun videre.

• Se hele videoen øverst i saken.

Meningene om Greenes stunt er mange, og har på ingen måte blitt færre etter at den nevnte videoen ble publisert tirsdag. Det tidligere KTVA-ankeret får sterk kritikk for måten hun sa opp på.

«Vet du hva fornuftige folk flest ser her? At en leder i en bevegelse for å legalisere marihuana ikke vet bedre enn å si «faen heller» live på tv, når barn sannsynligvis ser på. Fin måte å fjerne den snille stemmen, det fine ansiktet og sminken på og vise ditt sanne jeg», skriver en Youtube-bruker i kommentarfeltet.

Kjemper for ja-stemmer Forslaget om legalisering av marihuana skal stemmes over i begynnelsen av november.

Dersom Alaska sier ja, vil det bli lovlig for alle over 21 år å besitte opp til 28 gram marihuana og seks planter. Også produksjon og salg av marihuana vil eventuelt bli lovlig.

Tiltaket vil bare gjelde på et statlig nivå, og handlingene vil dermed fortsatt være ulovlig i henhold til føderal lov. Det vil Greene gjøre noe med:

«Dette tiltaket handler ikke bare om marihuana i Alaska. Det handler om å holde prosessen varm også når det kommer til nasjonal legalisering,» skriver hun i et innlegg på sida Indiegogo like etter nyhetssendinga.