Sjokkerte publikum fra scenen med flyktningtale: - Faen ta politikerne

Filmskuespiller Benedict Cumberbatch langer ut mot britiske myndigheter, som han mener gjør for lite.

ENGASJERT: Benedict Cumberbatch har engasjert seg i flyktningkrisen, og er kritisk til britiske myndigheter, som han mener gjør for lite. FOTO: Jonathan Short/Invision/AP, File)
ENGASJERT: Benedict Cumberbatch har engasjert seg i flyktningkrisen, og er kritisk til britiske myndigheter, som han mener gjør for lite. FOTO: Jonathan Short/Invision/AP, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespiller Benedict Cumberbatch er i likhet med flere opposisjonspolitikere kritisk til at britiske myndigheter bare har sagt ja til å ta i mot 20 000 syriske flyktninger over fem år.

I forbindelse med oppsetningen av Hamlet, har han derfor holdt en tale til publikum etter hver forestilling, og bedt om donasjoner til krisen.

Kraftutbrudd Skuespilleren har fra scenen også kritisert myndighetene for å gjøre for lite for å hjelpe flyktningene - og sparer visst ikke på kruttet:
Kjendisen skal ifølge Daily Mail ha avsluttet sin appell med å utbryte «fuck the politicians» under en forestilling tidligere denne uken, noe som i følge avisen sjokkerte flere publikummere.

- Han sto foran på scenen og gestikulerte for å få taushet i salen. Så gikk han inn i en vidunderlig monolog om syriske flyktninger, om at de er fedre, mødre, døtre og sønner, akkurat som oss, sier Charlotte Fletcher (25), som fikk med seg utbruddet, til NBC News.

Samlet inn 150 000 pund Cumberbatch har spilt i en lang rekke filmer, men er kanskje mest kjent for sin rolle som oppfinneren Alan Turing i den norskregisserte filmen The Imitation Game, og for sin rolle i TV-serien om detektiven Sherlock Holmes.

Så langt skal han ha samlet inn rundt 150 000 pund til organisasjonen Save The Children i forbindelse med Hamlet-forestillingene, i følge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer