BOBLER OVER: Ella Marie og Ulrikke er så glade etter å ha fått vite at det blir de to som går til finalen i “Stjernekamp”, at de nesten ikke klarer å svare på spørsmålene fra journalisten. - Nå må vi få tilbake hjernecellene våre, for de er ute og reiser, sier Ulrikke til Dagbladet. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. PedersenVi... Vis mer

Stjernekamp 2018

Sjokkexit: Finaleplassen i «Stjernekamp» røk for Ole Børud

Det blir jentefinale neste uke.

Semifinalen i «Stjernekamp» på NRK er over, og det er nå klart hvilke to artister som går videre til den store finalen.

Det var tre svært sterke konkurrenter som skulle konkurrere om en plass i finalen.

Før kveldens sending var det Ella Marie Hætta Isaksen (20), Ulrikke Brandstorp (22) og Ole Børud (41) som sto igjen av de opprinnelige ti deltakerne.

Men etter at seernes stemmer var talt opp, ble det klart at Ole Børud må reise hjem.

Jentefinale

Det betyr at Ulrikke Brandstorp og Ella Marie Hætta Isaksen går videre til finalen. Det har de to jentene drømt om helt siden programmets oppstart tidligere i høst.

- Det som er litt sykt er at jeg og Ella klikka veldig godt fra første stund. Vi har vært litt Knoll og Tott gjennom hele konkurransen. «Tenk om det blir oss to i finalen», sa vi den første lørdagen. Og nå er vi så nærme. Det kan skje. Det hadde vært sykt, vi som er de to yngste jentene, sa Ulrikke Brandstorp til Dagbladet på torsdag.

Da jentene møter pressen og publikum på scenen etter at kameraene er blitt skrudd av, har de ennå ikke helt forstått hva som nettopp har skjedd - at de faktisk har kommet videre til finalen.

STJERNEKAMP: Når artistene skal på scenen for å kjempe om å fortsette i «Stjernekamp», bruker de alle triks i boka for å stille best mulig forberedt. Reporter: Mathilde Lea. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg skjønner det ikke! Jeg er veldig stolt av oss begge to, sier Ella Marie til Dagbladet.

- Det bobler. Jeg er stolt. Jeg føler meg som en stolt mor overfor deg. Det sykeste er at vi får oppleve dette sammen. Og at vi klarte å krige oss til finalen, sier Ulrikke Brandstorp til Dagbladet.

- Nå skal vi feire litt, og få tilbake alle hjernecellene våre. For de er ute og flyr. Og så skal vi faktisk på koreografiøving i morgen. No rest for the wicked, er det ikke det man sier, sier Ulrikke.

BØYDE SEG: Kåre Magnus «bøyde seg i hatten» for Ella Marie og Silya etter at de hadde sunget sin duett «Hang with me» av Robyn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BØYDE SEG: Kåre Magnus «bøyde seg i hatten» for Ella Marie og Silya etter at de hadde sunget sin duett «Hang with me» av Robyn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Savnet nerven

I semifinalen fikk seerne et gjensyn med flere tidligere «Stjernekamp»-deltakere. Silya Nymoen, som vant i 2013, sang duett med Ella Marie. Knut Erik Østgård, som deltok i 2015, sang duett med Ulrikke. Og Lisa Børud, som kom på fjerdeplass i fjor, sang duett med sin onkel Ole Børud.

- Jeg synes det var kjempebra. Skal jeg pirke litt, så skulle jeg ønske dere ble litt mer framtredende og markante. Det er et eller annet med nerven, eller at jeg savner en rød tråd, sa dommer Thomas Felberg om Børud sin duett.

- Nå har du gang etter gang vist at du kler så godt å synge dramatiske låter med stor spennvidde. Du har en enorm mulighet å utvide det du driver med til vanlig. Du har sånn kontroll, og en enorm innlevelse og mimikk. Jeg synes det var helt strålende, sa dommer Mona B. Riise om Børuds framføring av musikallåten.

Av Dagbladets anmelder fikk Børud terningkast fem for begge sine bidrag i kveld.

På tross av gode ord fra dommerne, skulle det likevel ikke holde helt til finalen.

RÅTT: Ulrikke sang duett sammen med Knut Erik Østgård, og imponerte dommerne. Thomas Felberg sa at han fikk gåsehud av åpningen av nummeret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RÅTT: Ulrikke sang duett sammen med Knut Erik Østgård, og imponerte dommerne. Thomas Felberg sa at han fikk gåsehud av åpningen av nummeret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Unner dem en super finale

Dagbladet møter Ole Børud på scenen kort tid etter at direktesendingen er over. Da er han svært fattet, og tar det hele med ro.

RØK UT I SEMIFINALEN: Ole Børud røk ut fra «Stjernekamp», og mister dermed neste lørdags finale. Nå var det min tur, og det er helt greit. De der er knallbra, så jeg bare unner dem en super finale. Reporter: Mathilde Lea Video: John T. PedersenVis mer

- Nå var det min tur, og det er helt greit. De der er knallbra så jeg bare unner dem en super finale, sier Børud til Dagbladet.

Han synes ikke det er bittert å ryke ut rett før finalen. Han velger heller å tenke på opplevelsene han sitter igjen med.

- Jeg har fått lov til å gjøre så mange ulike ting som har vært kjempegøy, og givende. Så, nei, jeg sitter igjen med så mange plussider, at noen eventuelle skuffelser drukner litt i det, sier han.

Neste uke er det duket for finale i hangaren på Fornebu, og det skal avgjøres en gang for alle hvem som i år stikker av med tittelen «Norges ultimate entertainer».

Ella Marie og Ulrikke skal da fremføre tre låter hver: en reprise fra årets «Stjernekamp», en låt fra sitt eget repertoar, og en selvvalgt finalelåt. Hvilke låter de har valgt å synge kommer til å bli annonsert i løpet av noen dager.