Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjokknyhet fra Oscar-belønte Daniel Day-Lewis: Gir seg som skuespiller

Av personlige grunner.

GIR SEG: Daniel Day-Lewis, kjent fra filmer som «Lincoln», «There Will be Blood» (avbildet) og «Gangs of New York» er ferdig som skuespiller av personlige grunner. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Daniel Day-Lewis, kjent fra filmer som «Lincoln», «There Will be Blood» (avbildet) og «Gangs of New York» er ferdig som skuespiller av personlige grunner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oscar-belønte Daniel Day-Lewis (60) gir seg som skuespiller, ifølge bransjenettstedet Variety.

Day-Lewis skal ikke ha oppgitt en grunn for avgjørelsen. I en uttalelse fra talspersonen Leslee Dart bekrefter apparatet til skuespilleren nyheten:

- Daniel Day-Lewis vil ikke lenger arbeide som skuespiller. Han er svært takknemlig overfor alle samarbeidspartnere og sitt trofaste publikum. Beslutningen er tatt av personlige grunner, og verken han eller hans representanter ønsker å kommentere saken nærmere, informerer Dart overfor Variety.

Day-Lewis er opprinnelig fra England, og er den eneste skuespilleren i verdenshistorien som er belønnet med tre Oscar-statuetter i kategorien beste mannlige skuespiller.

De mottok han for rollene som Abraham Lincoln i «Lincoln» (2012), oljepioneren Daniel Plainview i «There Will Be Blood» (2007) og den celebral parese-rammede forfatteren Christy Brown i «My Left Foot» (1989).

Ifølge Store norske leksikon er Day-Lewis kjent som en av filmhistoriens mest allsidige og grundige metodeskuespillere.

Andre kjente filmer hvor Day-Lewis har utmerket seg er i rollene som Natty Bumppo i «Den siste mohikaner» (1992), irsk terrormistenkt i «In the Name of the father» (1993) og som William «Bill the Butcher» Poole i «Gangs of New York» (2002).

Ifølge Variety har Day-Lewis en siste film på vei. Tittelen er ikke kjent, men handlingen finner sted i moteverdenen, og har premiere 25. desember i år. I filmen gjenforenes han med regissør Paul Thomas Andersen, som instruerte Day-Lewis i «There Will Be Blood».

Hele Norges coronakart