Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjokkrapport om Herrens hus

TRONDHEIM (Dagbladet): Herrens hus kan være det rene helvete for dem som jobber der. Det kommer fram i NRKTVs «Dok22» i kveld, som sendes på Kirkemøtets første dag, og er en sjokkrapport om arbeidsmiljøet i Den norske kirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Gunnar Stålsett er med i programmet, og erkjenner dette:

- Hvis vi går gjennom kirkens historie bare de siste 50- 60 åra, finner man mange skadeskutte.

TV-dokumentaren går dypt inn i to saker: Striden om organiseringen av musikklivet i Nidarosdomen, og samarbeidsproblemene i Klevstrand menighet i Porsgrunn.

- Det er helt åpenbart at Kirken er en relativt stor produsent av sykdom, sier sektorleder i Arbeidstilsynet i Oslo, Ola Winsvold, i programmet.

Fra den uforsonlige striden i Nidarosdomen, forteller tidligere domkantor Knut Kirkesæther: - Jeg var sykmeldt i seks måneder, uten å høre et pip fra min arbeidsgiver. Han sluttet etter en opprivende konflikt.

I Porsgrunn har TV-reporterne snakket med flere av de impliserte i striden rundt soknediakonen: - Jeg har jobbet i Den norske kirke i fire år, men jeg har aldri noe sted blitt gjort så skitten som der, sier tidligere soknediakon Torill Solli Haugen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!