Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjokkscenen kunne blitt helt annerledes

- Vi hadde en omfattende plan.

ARYA: Øyeblikket står igjen som et av de mest minneverdige fra den siste sesongen av «Game of Thrones». Nå avslører regissøren at det opprinnelige skulle skje på en helt annen måte. Foto: HBO
ARYA: Øyeblikket står igjen som et av de mest minneverdige fra den siste sesongen av «Game of Thrones». Nå avslører regissøren at det opprinnelige skulle skje på en helt annen måte. Foto: HBO Vis mer

Tidligere i år skapte den siste sesongen av HBOs seriesuksess «Game of Thrones» sterke reaksjoner blant seerne. Mange var misfornøyde med fantasy-eposets konklusjon, og mer enn 1,7 millioner personer har i skrivende stund signert et opprop om å «lage sesongen på nytt med kompetente manusforfattere».

OBS! Denne artikkelen inneholder spoilere for den siste sesongen av «Game of Thrones».

Nå avslører regissør Miguel Sapochnik at en av sesongens mest sjokkerende øyeblikk opprinnelig skulle utspille seg på en helt annen måte. Dette melder The Independent.

- Omfattende plan

Klimakset i sesongens tredje episode, idet Arya Stark (spilt av Maisie Williams) tar livet av Nattkongen, skapte nemlig mye hodebry for regissøren.

- Jeg satte spørsmålstegn ved alt, og vi jobbet hardt og lenge for å finne den riktige balansen. Vi filmet scenen på nytt og på nytt, og fant etter hvert ut at det viktigste var rytmen, forteller han i et intervju med The Hollywood Reporter

I episoden ser vi Arya komme svevende gjennom lufta, før Nattkongen griper henne. Når alt håp tilsynelatende er ute, stikker hun en dolk i hjertet.

Den opprinnelige planen for scenen var imidlertid en helt annen.

- På et tidspunkt hadde vi en omfattende plan om at hun skulle kjempe sin vei inn i Weirwood-skogen, men etter hvert som vi gikk videre, innså vi at vi hadde gjort noe liknende tidligere i episoden, så det føltes som en gjentakelse. Til slutt føltes det som det ikke var så farlig hvordan hun havnet der - det viktige var øyeblikket der Nattkongen fanger henne i lufta, og hun trekker dolken sin.

Videre roser han skuespillerens prestasjon.

- Jeg elsker øyeblikket hun deler med broren, Bran. Det slitne smilet hennes. «Ikke i dag!»

Jon Snow-skuespiller Kit Harington har tidligere uttalt seg om scenen i et klipp publisert av HBO.

- Jeg ble forbanna for at jeg ikke fikk drepe Nattkongen. Jeg hadde veddet flere tusen på at det skulle bli meg, helt til jeg leste finalen, sa han spøkefullt, ifølge nettstedet Insider.

Gjenforening

Avsløringen kommer parallelt med at skuespiller Sophie Turner, som spilte karakteren Sansa Stark, deler tankene sine om hvordan hun skulle ønske serien ble avsluttet.

I seriens siste episode krones Sansa til «Queen of The North». Det er Turner fornøyd med - men det er andre detaljer hun gjerne skulle endret på.

- Jeg trodde Arya skulle drepe Cercei, og jeg hadde likt å se en gjenforening mellom enten Sansa og Cercei eller Arya og Cercei, sier hun i et intervju med nettstedet The Wrap.

I stedet knuses Cercei, spilt av Lena Headey, sammen med broren og elskeren Jamie Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) når en rasende og forbitret Daenerys Targaryen går til angrep på byen King's Landing med den ildpustende dragen Drogon.

Turner understreker likevel at hun er fornøyd med seriefinalen.

- Det er så mange steder denne historien kunne gått.

Maisie Williams er aktuell med Marvels superhelt-skrekkfilm «The New Mutants», som kommer neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling