Sjokkserien: - Nesten et overgrep

Agnes Kittelsen spiller trofékona Hermine i NRKs nye TV-serie «Exit». Hun tror NRK-seerne vil sette fredagstacoen i halsen.

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRKs nyeste TV-serie har ikke hatt premiere ennå, men har likevel skapt enorm blest den siste uka. For «Exit» er ikke som alle andre serier:

En dramakomedie fra det mørkeste hjørnet av den norske finansverdenen. Fire menn som lever tilsynelatende normale familieliv har åpnet døra til sin hemmelige verden: En verden full av kokain og prostituerte, der de kan leve ut sine villeste fantasier, fullstendig blottet for moral og samvittighet.

Spoileradvarsel: Dagbladet omtaler her noe av det som skjer i første episode, men ikke utover det som allerede er kommet fram i traileren.

TROFÉKONE: Hermine (Agnes Kittelsen) er Adams (Simon J. Berger) kone. Hun har sluttet på psykologistudiet for å være trofékone på fulltid. Foto: Fremantle / NRK
TROFÉKONE: Hermine (Agnes Kittelsen) er Adams (Simon J. Berger) kone. Hun har sluttet på psykologistudiet for å være trofékone på fulltid. Foto: Fremantle / NRK Vis mer

- Sjokkert og provosert

Serien er allerede blitt beskrevet som noe av det drøyeste NRK har sendt noensinne. Agnes Kittelsen, som spiller trofékona til finansmannen Adam, ble både sjokkert og provosert da hun leste manus første gang.

- Det er litt som man sier om at virkeligheten overgår kunsten: Man tenker at dette kommer ikke folk til å tro på. Men det som jeg reagerte sterkest på, er jo det som er tatt direkte fra virkeligheten, sier hun til Dagbladet.

FINANSDRAMA: Dramaserien Exit er en ny storsatsning på NRK, basert på historiene til fire menn fra det norske finansmiljøet.Trailer: NRK Vis mer

Hun mener de fire mennene har et forferdelig utdatert kvinnesyn.

- Det å forveksle det å ha mye penger med at ingen lover og regler gjelder for deg, er uhyre provoserende. Det har jeg opplevd også i det virkelige liv. Det er nesten et overgrep hvordan de behandler sine koner, sier hun.

Prøver å bli gravid

I første episode får vi vite at Hermine prøver desperat å bli gravid, og går til en fertilitetsklinikk for å bedre sjansene sine. Det hun ikke vet, er at ektemannen Adam (spilt av svenske Simon J. Berger) har sterilisert seg.

- Det å ikke være åpen og ærlig rundt det som har med at en kvinne ønsker å få barn, og at hun blir lurt på den måten, det vil jeg kalle et overgrep, sier Kittelsen.

Hun var selv gravid da hun spilte inn serien, og hun og ektemannen Lars Winnerbäck ble foreldre til ei lita jente i mars. Kittelsen har fra før sønnen Vetle (12) med eks-samboer og skuespiller Endre Hellestveit.

- Det er heldigvis veldig stor forskjell på Hermines og mitt liv. Jeg kan kjenne meg igjen i ønsket om å ville ha barn. Men da vi lagde serien var jeg jo gravid. Så da hadde jeg jo egentlig det.

DRØY: NRK-serien «Exit» har premiere 27. september. Til VG sier serieskaper Øystein Karlsen at det nok er den drøyeste serien NRK noensinne har sendt. Video: NRK Vis mer

- Et mysterium

Kittelsen har fått se det tre timer lange videointervjuet, med disse fire anonyme investorene, som danner grunnlaget for TV-serien. Der åpner mennene villig vekk opp om sine hemmelige og grenseløse liv.

- Jeg blir sjokkert når folk forteller om seg selv, og menneskene som burde stå de nærmest, på den måten. For meg er det et mysterium at de i det hele tatt kom med den informasjonen. Hvorfor de skulle ønske det?

Hva som er finansmennenes agenda, klarer hun ikke å forstå.

- Det er kanskje for å søke enda et kick, da. For å dra det enda litt lenger?

FIRE FINANSMENN: De fire investorene trår langt over moralske grenser i jakt på spenning. Fra venstre: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen). Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle / NRK
FIRE FINANSMENN: De fire investorene trår langt over moralske grenser i jakt på spenning. Fra venstre: Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon Berger) og William (Pål Sverre Hagen). Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle / NRK Vis mer

- Penger er ikke viktig

Selv blir Kittelsen fryktelig provosert over det hun kaller «misforståelsen om at penger er noe mer enn penger». At noen ser på det som en suksesshistorie hvis du har klart å tjene mye penger.

- For meg personlig så er ikke det så viktig. Det er fint å ha nok penger til å leve greit. Men utover det så betyr det ikke så veldig mye for meg.

- Virker det fjernt for deg?

- Jeg er fryktelig glad for at jeg har det som jeg har det. Jeg vil tusen ganger heller ha mitt eget liv, og det er jo en god følelse.

Fredag har «Exit» premiere på NRK1. Agnes Kittelsen er spent på hvordan publikum kommer til å reagere. Selv tror hun at mange kommer til å gå ut fra at hendelsene som portretteres i serien ikke er virkelige.

- Jeg tror at en del kommer til å tro at vi har overdrevet og smurt tjukt på. Men de drøyeste tingene er jo de som faktisk har skjedd. En gjengs NRK-seer kan kanskje sette fredagstacoen litt i halsen. Men kanskje det er bra?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer