«Euphoria»

Sjokkseriens voldsomme sextreff: - Realistisk

- Jeg kjenner til transjenter som har opplevd dette, det å gå ut og ha en ugrei sexopplevelse med eldre menn, sier transkvinne og samfunnsdebattant Christine Jentoft.

PREMIERE: HBO har rullet ut sin nye ungdomsserie «Euphoria», og allerede i den første episoden blir seeren vitne til drøye scener. Serien skildrer livene til high school-ungdommer og deres utfordringer med sex, rus og vennskap. Video: HBO / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag er det klart for tredje episode av den grensesprengende TV-serien «Euphoria» på HBO Nordic. Serien har på kort tid fått enormt mye oppmerksomhet både for det store fokuset på narkotika - og for sitt ekstremt seksualiserte innhold.

OBS! Spoilere for første episode av serien følger.

Allerede i første episode blir publikum konfrontert med en spesielt tøff scene: Den 17 år gamle transseksuelle Jules blir voldtatt av den voksne Cal Jacobs, som for øvrig også er en gift mann.

Serien har skapt sjokkbølger, men har også fått ros for å ta opp vanskelige temaer.

- Trenger flere slike roller

Hunter Schafer spiller den transseksuelle tenåringen Jules, som virker å være svært trygg i sin kjønnsidentitet. Hun synes det var spennende å spille en rolle hvor kjønnsidentitet ikke framstilles som en utfordring.

- Vi trenger flere roller der transpersoner ikke bare takler det å være trans: De er bare transpersoner som sliter med andre utfordringer. Vi er så mye mer komplekse enn bare én identitet, sier hun til Variety.

Schafer samarbeidet med serieskaper Sam Levinson for å sikre at detaljene i Jules' historie gikk godt overens med hennes egen erfaring som transkvinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer