MARKERING I DAG: Offrene etter Tunisia-terroren markeres over hele Storbritannia med ett minutts stillhet klokka 12. Skuespiller og komiker Russell Brand omtaler det som «ett minutt med bullshit». Foto: NTB Scanpix
MARKERING I DAG: Offrene etter Tunisia-terroren markeres over hele Storbritannia med ett minutts stillhet klokka 12. Skuespiller og komiker Russell Brand omtaler det som «ett minutt med bullshit». Foto: NTB ScanpixVis mer

Sjokkutspill før terror-markering: «Ett minutt med bullshit»

Storbritannia markerer Tunisia-terror.

(Dagbladet): I dag er det ei uke siden terrorangrepet i Tunisia som kostet 38 menneskeliv.

Klokka 12 blir det avholdt markeringer i hele Storbritannia - men den britiske komikeren og skuespilleren Russell Brand fnyser av det hele.

STATSMINISTER: David Cameron deltar på markering i dag. Foto: NTB Scanpix
STATSMINISTER: David Cameron deltar på markering i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Det er ingen vits å ha ett minutts stillhet. Det er ett minutt med bullshit», sier Russell Brand i sin egen Youtube-kanal, gjengitt av Telegraph.

Refs 30 av drapsofrene var britiske og markeringen vil finnes sted klokka 12. Blant annet Dronning Elizabeth og hennes ektemann samt statsminister David Cameron vil delta i minnemarkeringer.

Flagget vil bli heist til halv stang over Buckingham Palace og departementene på Whitehall. Dessuten utsettes starten i tennisturneringen Wimbledon fra 11.30 til 12.15 fredag, ifølge NTB.

Men Russell Brand refser den britiske regjeringen og statsminister Cameron.

- I løpet av den tiden (markeringen) vil regjeringen fortsette å selge våpen og bombe andre land. Regjeringen har ingen interesse av en løsning. De ønsker bare at problemene vedtarer og at de kan profittere på det, sier Russell Brand.

Komikeren mener kritikk og motstand mot regjeringen som selger våpen og kriger i utlandet, vil utgjøre en større forskjell enn ett minutts stillhet.

Flere mistenkte I går opplyste tunisiske myndigheter at de hadde pågrepet tolv personer som mistenkes for å være knyttet til massakren i feriebyen Sousse sist uke.

Politiet jakter på ytterligere to menn, sier en tjenestemannen ifølge Reuters.

Minister Kamal Jendoubi opplyste til pressen torsdag at åtte av dem som er pågrepet, er direkte knyttet til angrepet. Blant de åtte er en kvinne.