Sjøku åpner bru

Friteatergruppa Sjøkua er tilbake med forviklinger i forestillingen «Å åpne ei bru». Mye kan gå galt før snoren kan klippes!

I høst satte gruppa opp forestillingen «Komedie Awards 2000», om et et TV-Show hvor alt som kunne gå galt, gikk galt. Stykket gikk på Blæst til gode kritikker. Denne gangen går det visst ikke noe bedre (eller like bra?), i en satire om en bruåpnings-seremoni.

Det er brua mellom to fiktive kommuner ytterst i havgapet, Gautra og Tøyta, som endelig skal åpnes, med kjendiser og det som hører med. Men alt er ikke helt i boks til den store dagen. For eksempel har ordføreren lovet å holde åpningstale, men ligger dessverre i koma. Heller ikke alle i bygda stiller seg positive til nyvinningen, som det dessuten er usikkert om overhodet blir ferdig i tide. Mest oversikt har visst et neddopa parkekorn ved navn Murre.

Det er altså duket for heftig samfunnssatire, en slags revy spunnet rundt et enkelt historieforløp. Friteatergruppa Sjøkua startet opp for vel ett år siden, og siden siste forestilling er et medlem byttet ut. Denne gangen kan du se Stian Hovland Pedersen, Marianne Meløy, Erlend Smalås og Trond Petter Stamsø Munch på scenen. Fire unge mennesker som ønsker å kommentere verden de ser rundt seg, med et litt skråere blikk enn de fleste.

Forestillingen «Å åpne ei bru» er skrevet, instruert og komponert av gruppa selv, og vil bli spilt på Blæst i perioden 21. mai til 30. mai.