Sjøku åpner bru

Friteatergruppa Sjøkua er tilbake med forviklinger i forestillingen «Å åpne ei bru». Mye kan gå galt før snoren kan klippes!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I høst satte gruppa opp forestillingen «Komedie Awards 2000», om et et TV-Show hvor alt som kunne gå galt, gikk galt. Stykket gikk på Blæst til gode kritikker. Denne gangen går det visst ikke noe bedre (eller like bra?), i en satire om en bruåpnings-seremoni.

Det er brua mellom to fiktive kommuner ytterst i havgapet, Gautra og Tøyta, som endelig skal åpnes, med kjendiser og det som hører med. Men alt er ikke helt i boks til den store dagen. For eksempel har ordføreren lovet å holde åpningstale, men ligger dessverre i koma. Heller ikke alle i bygda stiller seg positive til nyvinningen, som det dessuten er usikkert om overhodet blir ferdig i tide. Mest oversikt har visst et neddopa parkekorn ved navn Murre.

Det er altså duket for heftig samfunnssatire, en slags revy spunnet rundt et enkelt historieforløp. Friteatergruppa Sjøkua startet opp for vel ett år siden, og siden siste forestilling er et medlem byttet ut. Denne gangen kan du se Stian Hovland Pedersen, Marianne Meløy, Erlend Smalås og Trond Petter Stamsø Munch på scenen. Fire unge mennesker som ønsker å kommentere verden de ser rundt seg, med et litt skråere blikk enn de fleste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer