Sjonglerer unge og plateslipp

Etter sommeren slipper Lars Vaular sitt femte album, med konserter og alt annet som følger med. Nytt denne gangen er en unge på slep.

TRAVEL ARTIST: Lars Vaular jobber både med plate og baby for tida. Her er han fotografert på Hovefestivalen. Foto: Sveinung U. Ystad.
TRAVEL ARTIST: Lars Vaular jobber både med plate og baby for tida. Her er han fotografert på Hovefestivalen. Foto: Sveinung U. Ystad.Vis mer

(Dagbladet): - Han er veldig fet, sier Lars Vaular om guttungen på snart ett år.

- Det er veldig kult å ha et barn. Vi har en greie, vi har god kommunikasjon, sier han.

- I begynnelsen hadde jeg en viss ærefrykt for ham. Babyer er jo skjøre. Men nå går det greit, han er blitt litt robust.

Fiksjon og virkelighet Det nye albumet har fått tittelen «1001 hjem», og forteller historier fra et lokalmiljø fylt av sære karakterer.

- En del av sangene er bygd rundt minner og historier fra oppveksten, mens andre handler om fiktive karakterer. Jeg knytter konkrete personer til låtene, men de blir ikke navngitt. Noen av referansene på plata er mer konkrete enn andre.

- I en av sangene knytter jeg hendelser opp mot nyhetsbildet og bruker det som holdepunkt. For eksempel hadde jeg min første kjæreste den høsten prinsesse Diana døde. I det neste verset er det en venn av meg som dør. Det skjedde samme dag som Brann vant cupfinalen i 2004.

- Spesiell utgivelse Denne gangen er tempoet i musikken tatt litt ned. Vokalen er i sentrum og detaljer og variasjoner i beats og lydbilde er nedtonet.

- Det er en spesiell utgivelse for meg. Jeg tror ikke det er noen låter der som plateselskapet vil plukke ut som hitsingler, men selv synes jeg hver sang er en begivenhet for seg selv. Jeg føler albumet er jævlig bra og håper noen andre også gjør det.

Han sammenlikner plata med tv-serien «Twin Peaks» fra 90-tallet.

- «Twin Peaks» er jo litt skummel og litt trist, men en ganske morsom greie. Noen ganger går jeg også for at du ikke helt vet om du skal le eller gråte.

Større ro Vaular sier at det å bli far ikke bød på den store følelsesmessige revolusjonen, men han er ikke helt uberørt.

- Jeg har fått en større ro i meg selv. Et barn er noe som er konstant og lett å forholde seg til.

Selv vokste Vaular opp som en del av Bergens hip hop-miljø, men han har få tanker om sine erfaringer kan komme Wilfred, som sønnen heter, til gode.

- Jeg tror jeg kommer til å lære mer av han enn det han gjør av meg, sier han.