Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjøsnegle oppkalt etter «Game of Thrones»-Khaleesi

Ikke bare babyer som får navn etter den populære serien.

VERDENSFENOMEN:  Daenarys Targaryen fikk tittelen «Khaleesi» da hun giftet seg med Drogo, som var en «Khal». Dette er en form for kongetittel i eventyrdramaet. Foto: Stella Pictures
VERDENSFENOMEN: Daenarys Targaryen fikk tittelen «Khaleesi» da hun giftet seg med Drogo, som var en «Khal». Dette er en form for kongetittel i eventyrdramaet. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Det nærmer seg premiere på en ny sesong av den nådeløse dramaserien «Game Of Thrones».

Dagbladet har tidligere skrevet at datoen for premieren er satt den 6. april.

Entusiasmen for den fjerde sesongen er enorm, og flere land har latt seg rive med av den populære HBO-serien i løpet av de siste tre årene.

MTV skriver nå om flere tilfeller i verden som er markert, bokstavelig talt, av «Game Of Thrones»:

• Den engelske byen Kings Langley vil bli omdøpt til King's Landing i forbindelse med lanseringen av seriens tredje sesong på DVD.

• På flere fødeavdelinger er det rikelig med babyer som skal døpes med navnene Arya, Sansa eller Theon.

• USAs nasjonale værmeldingsvarsel låner «Winterfell house» sitt motto for varslinger ved vinterstorm: «Winter is coming».  

• I Brasil har forskere oppdaget en skinnende hvit sjøsnegle, og oppkalt den for «tritonia khaleesi». Dette er en dedikasjon til Daenarys Targaryen's platinablonde hår.

Fjerde sesong av «Game Of Thrones» ble spilt inn i løpet av halve 2013, og er basert på andre halvdel av romanen «A Storm of Swords».