Sju av tolv priser til «Oslo 31. august»

Filmen gjorde reint bord under Kosmorama.

PRISDRYSS:  Filmen «Oslo, 31. august» med Anders Danielsen Lie i hovedrollen fikk hele sju av tolv priser under Kanonpris-utdelingen på Kosmorama i kveld. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRISDRYSS: Filmen «Oslo, 31. august» med Anders Danielsen Lie i hovedrollen fikk hele sju av tolv priser under Kanonpris-utdelingen på Kosmorama i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmfestivalen Kosmorama går av stabelen for åttende gang i år.

I kveld ble Kanonprisen delt ut i Trondheim, som en del av festivalen. Filmen «Oslo, 31. august» gikk seirende ut i hele sju av tolv kategorier.

Mannlige hovedrolle Prisen beste mannlige hovedrolle gikk til Anders Danielsen Lie (32) for sin innsats i filmen. Beste birolle gikk til Hans Olav Brenner (33) for rolle i samme film.

Brenner er best kjent som programleder på NRK, men ble i kveld belønnet for sin innsats som Thomas i filmen. Brenner har blant annet ledet «Bokprogrammet» og «Brenner» på statskanalen, og ga i høst ut boka «Om å skrive».

I år ble det delt ut to priser i kategorien beste birolle. Sven Nordin sikret seg den andre prisen for rollen Magnus i «Sønner av Norge».

Årets nyskaper Årets nyskaper gikk til filmen «Anne+Jørgen=sant», som er regissert av Anne Sewitsky.

- På grunn av sin suverene sjangerforståelse og sitt sterke regigrep så er «Anne+Jørgen=sant» ikke bare årets, men en av de aller beste barne-og ungdomsfilmer gjennom tidene, sa NTNU-professor Gunnar Iversen ved Institutt for kunst- og medievitenskap, under utdelingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer