Sju blikk på den nådeløse Østfronten

Wandrups utvalgte: Antologi om luftkrig og panserslag.  

KAMPKLARE: Tyske soldater i stilling på Østfronten under Hitlers invasjon i 1942.
KAMPKLARE: Tyske soldater i stilling på Østfronten under Hitlers invasjon i 1942.Vis mer

MAGASIN: De siste åra er Østfronten blitt en stadig sterkere fokusert del av krigshistorien. Den brede folkelige interessen for denne delen av krigshistorien tok av for alvor da Anthony Beevors bok «Stalingrad» (1998) ble en bestselger. Siden er hvert av de voldsomme slagene under Hitlers felttog i Russland blitt belyst i grundige verk, helt fram til russernes erobring av Berlin som satte sluttstrek for fem års krigshandlinger.

Den som vil ha et totalt overblikk over utviklingen av denne fronten, henvises til Charles Winchesters bok «Østfronten - Hitlers krig mot Russland 1941-1945», utgitt av Ares Forlag i 2014. Nå har samme forlag utgitt en antologi med sju artikler fra forskjellige krigsavsnitt og utgitt det under tittelen «Østfronten - den brutale historien».

Ingen andre steder døde flere mennesker, blant dem et overveldende flertall sivile, enn i Øst-Europa og Russland. Mer enn 30 millioner mennesker ble drept i løpet av de fire åra kampene varte. I det velredigerte 160 sider lange bokmagasinet om disse stridighetene får vi kapitler om slagene om Kiev, Kharkov, det karelske neset og det som ble utkjempet sørøst for Kursk, kjent som verdens største panserslag.

Magasinet har også utdrag av memoarene til den tyske generalen Erhard Raus, en blikk på luftkrigen over Leningrad og det endelige slaget om Berlin. Det hele er rikt illustrert med kart, tegninger og dokumentariske fotografier.

NYTT MAGASIN: SDe siste åra er fokus på Østfronten blitt stadig sterkere. 
NYTT MAGASIN: SDe siste åra er fokus på Østfronten blitt stadig sterkere.  Vis mer