KOMEDIE-HISTORIE: Jim Abrahams og brødrene David og Jerry Zucker skjøt gullfuglen med filmen "Airplane!" (1980). Etter suksessen med denne katastrofefilm-parodien var de ikke til å stanse.
KOMEDIE-HISTORIE: Jim Abrahams og brødrene David og Jerry Zucker skjøt gullfuglen med filmen "Airplane!" (1980). Etter suksessen med denne katastrofefilm-parodien var de ikke til å stanse.Vis mer

Sju crazykomiske perler kan hjelpe deg gjennom mørketida

Wandrups utvalgte: Se opp for «The Crazy Comedy Collection».

DVD: Zucker, Abrahams & Zucker er betegnelsen på et av de villeste kompaniskapene i amerikansk filmbransje. Jim Abrahams og brødrene David og Jerry Zucker var venner fra barndommen i Wisconsin. Der gikk de på skole sammen på hjemstedet Shorewood og seinere på universitetet i Madison.

LANG KOMIKVELD: En overdose latter truer den som svelger hele denne boksen på en gang.
LANG KOMIKVELD: En overdose latter truer den som svelger hele denne boksen på en gang. Vis mer

De har utvilsomt ledd mye av de samme tingene og utviklet en absurd crazykomikk. Den kom først til uttrykk i Kentucky Fried Theatre, utgangspunktetet for debuten «Kentucky Fried Movie» i 1977. Tre år seinere lagde de «Airplane!», en ellevill parodi på katastrofefilmer, med skuespillere som Lloyd Bridges og Leslie Nielsen i viktige biroller.

Bridges vendte tilbake i «Airplane II» (1982). Nielsen ble et komisk ikon i TV-serien «Police Squad» (1984) og i filmene «The Naked Gun» (1988), «The Naked Gun 2 1/2» (1991) og «The Naked Gun 33 1/3» (1994). Den nevnte trioen sto også bak «Top Secret» (1984), med Val Kilmer som rockartist og spion bak jernteppet.

Bortsett fra debuten, er disse sju nevnte filmene er med i en samling som kan redde humøret gjennom mørketida. Særlig hvis man har sans for crazy, bløtkokt, satirisk humor, en lek med klisjeer fra TV-serier, show og sjangerfilmer. Usedvanlig mye galskap, som det utvilsomt har vært vanvittig moro å surre sammen.