Sju overvinnelige i minst sju versjoner

Wandrups utvalgte: Fra samurai-drama til det ville vesten.

KLASSIKER: De opprinnelige sju uovervinnelige rir over prærien, akkompagnert av Elmer Bernsteins feiende musikk.
KLASSIKER: De opprinnelige sju uovervinnelige rir over prærien, akkompagnert av Elmer Bernsteins feiende musikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DVD/BLU-RAY: Denne uka er det julaften for western-fans. Den nye versjonen av John Sturges’ film «The Magnificent Seven» (1960) har premiere, med Denzel Washington i spissen for sju kompetente menn. De forsvarer en liten by mot en grådig djevel som terroriserer innbyggerne med en hær av drittsekker bak seg.

Sturges var inspirert av Akira Kurosawas svart/hvite mesterverk «De syv samuraier» fra 1954, med handling fra 1500-tallet. Et fantastisk drama, med Toshiro Mifune i hovedrollen. Hvert eneste bilde er et kunstverk i seg selv. Sturges sju helter var for øvrig like imponerende som plot’et; Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, Brad Dexter, Robert Vaughn, Horst Bucholz og James Coburn.

Filmen fikk tre oppfølgere, der blant andre Lee Van Cleef dukket opp. I 1998 ble den også en TV-serie, i to sesonger. Nå er de altså her igjen, disse udødelige heltene. Og frykt ikke, Elmer Bernsteins klassiske tema er innlemmet i filmmusikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer