Sju spørsmål til bokdirektørene

Tre aktører kontrollerer alle deler av bransjen.

Må svare: Arve Juritzen utfordrer de tre mennene som kontrollerer norsk bokbransje. Geir Mork i Gyldendal, Tom H. Jenssen i Cappelen Damm og Mads Nygaard (bildet) i Aschehoug, til å ta del i debatten. Foto: Scanpix
Må svare: Arve Juritzen utfordrer de tre mennene som kontrollerer norsk bokbransje. Geir Mork i Gyldendal, Tom H. Jenssen i Cappelen Damm og Mads Nygaard (bildet) i Aschehoug, til å ta del i debatten. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har jeg fått kjeft i bøtter og spann. Det er sikkert fortjent. Jeg har selv valgt spissformuleringer og kraftige ord for å skape en debatt om reguleringen av bokbransjen. Dette har vært nødvendig for å vekke en mett og tilfreds bokbransje.

Nå har også politikerne fattet interesse, nå blir det forhåpentligvis en utredning der vi må forutsette at alle stemmer blir hørt. Mitt mål er å modernisere reguleringene av bokbransjen og omforme særvilkår som har utviklet seg til en usunn og grådig kultur, der tre aktører kontrollerer alle deler av bransjen.

Dessverre har jeg så langt ikke fått debattantene til å være med på å diskutere de viktige punktene som gjør at makten i bransjen må dereguleres. Men som kjent, jeg gir meg ikke så lett, så i stedet for å besvare utspill i en detaljdiskusjon hever jeg blikket opp og framover.

Jeg utfordrer derfor de tre mennene som kontrollerer norsk bokbransje, Geir Mork i Gyldendal, Tom H. Jenssen i Cappelen Damm og Mads Nygaard i Aschehoug, til å ta del i debatten og avklare sitt syn på de følgende syv spørsmål:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer