NATTLIG BESØK: Margaery foretar et nattlig besøk til unggutten Tommen, som hun etter planen skal gifte seg med. FOTO: HBO
NATTLIG BESØK: Margaery foretar et nattlig besøk til unggutten Tommen, som hun etter planen skal gifte seg med. FOTO: HBOVis mer

Sju ting som skjedde denne uka i de sju kongedømmene

Vi oppsummerer ukas «Game of Thrones»-episode.

(Filtermagasin.no): Hei, liker du spoilere? Da vil du like denne listen, som er full av dem!

Etter de vonde hendelsene i forrige «Game of Thrones»-episide er det interessant at ukas avsnitt i stor grad vies til Jaime Lannister.

Ellers: dypfryste zombiebabyer, en nusselig pusekatt på sengekanten, folkrockduoen «The Kingslayer Brothers» en masse korsfestelser og pikante tilståelse fra forventet hold.

Dette og mye mer skjedde i ukens «Game of Thrones»!

Men igjen: Spoiler-alarmen går!

1. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) beleiret Meereen ved å gi slavene våpen, og oppfordret dem til å ta sin egen frihet med makt. Og det var akkurat hva de gjorde, i et rasende angrep på byens slavehandlere.

Dany hylles nok en gang som den store befrieren, men det er ikke nok. 163 slavebarn ble korsfestet på veien til Meereen, så Dany føler at det er rett og rimelig at like mange slavehandlerne får samme behandling.

Det er denne typen brutale maktdemonstrasjoner som antydet at Dany muligens ikke er like egnet til å sitte på jerntronen som mange av oss hadde håpet.

Hvor er dragene hennes, forresten?

STAKKARS HODOR: Får gjennomgå når den tidligere nattevokteren Karl Tanner tar Bran og gjengen som gisler. FOTO: HBO
STAKKARS HODOR: Får gjennomgå når den tidligere nattevokteren Karl Tanner tar Bran og gjengen som gisler. FOTO: HBO Vis mer

2. Etter overgrepet i forrige episode gjør Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) en kraftanstrengelse for å vinne tilbake litt av sympatien vår.

Han dras mellom sin forbudte kjærlighet for søsteren Cersei (Lena Headey), og sin lojalitet til broren Tyrion Lannister (Peter Dinklage). Etter et besøk i fengselet ser han ut til å velge sistnevnte, selv om det er et åpent spørsmål hvor mye Jaime egentlig kan gjøre for Tyrion.

I alle fall så lenge han forblir lojal mot resten av familien.

3. Jaime prøver allikevel å være en mann av ære, og akter å holde sitt ord til avdøde Catelyn Stark. Hvis han ikke personlig kan bringe døtrene Sansa og Arya i trygghet, kan han i det minste lempe oppgaven over på de brede skuldrene til Brienne of Tarth (Gwendoline Christie).

Han sender henne ut for å beskytte Sansa Stark, selv om Cersei er veldig ivrig etter å få hodet hennes på en påle. Som avskjedsgave gir han dessuten Brienne sitt sverd i valyrisk stål, som pappa Tywin forærte ham — sammen med en spesialdesignet rustning og væpneren Podrick.

4. Sansa Stark (Sophie Turner) seiler fortsatt sin egen sjø i båten til Petyr «Littlefinger» Baelish (Aidan Gilen), som gladelig innrømmer sin rolle i konspirasjonen for å få kong Joffrey myrdet.

Han spiller sitt eget kompliserte spill, og sprer litt sosiopatisk visdom: «A man without motive is a man no one suspects. Always keep your foes confused. if they don't know who you are or what you want, they can't know what you plan to do next....».

5. Lillefinger var heller ikke den eneste som kom med tilståelser.

Lady Olenna Tyrell (Diana Rigg) gjør seg klar til å forlate King's Landing, men først tok hun seg tid til å fortelle barnebarnet Margaery (Nathalie Dormer) at hun sto bak drapet på Joffrey! «You didn't think I'd let you marry that beast, do you?».

FÅR SELSKAP: Jon Snow får med seg flere menn når han drar til Craster's Keep. Én av dem er også Locke, som har som oppdrag å fange Bran & co. FOTO: HBO
FÅR SELSKAP: Jon Snow får med seg flere menn når han drar til Craster's Keep. Én av dem er også Locke, som har som oppdrag å fange Bran & co. FOTO: HBO Vis mer

Også interessant at Margaery virker så oppriktig forvirret, og så åpenbart ikke hadde noen anelse om dette komplottet.

6. Jon Snow (Kit Harington) dro ut på fottur til Craster's Keep, for å hamle opp med desertørene som har beleiret stedet. Dessverre har han også tatt med seg Locke (Noah Taylor), som har fått i oppdrag å spore opp halvbrødrene Bran og Rickon Stark for Lord Roose Bolton.

I Craster's Keep fordriver den tidligere nattevokteren Karl Tanner (Brun Colman) tiden med å drikke vin fra hodeskallen til Gamlebjørn Mormont.

Han har også tatt Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) og gjengen som gisler.

 
7. I Craster's Keep ble en baby født, som blir lagt igjen ute i skogen som offergave til White Walkers. Denne gangen får vi også se hvor de tar med seg alle babyene. Til et tronerom langt ute i Nord, der de forvandles til nusselige White Walker-babyer med dypfryste øyne!

Og er det selveste White Walker-kongen vi får se et glimt av?

Det finner vi kanskje ut neste uke!

Dette er et utdrag fra ukens recap av «Game of Thrones». Hele teksten kan du lese på film- og tv-bloggen Filter.