Sju viktige ting som hendte i ukas «Game of Thrones»-episode

NB: Spoilere!

FORBEREDER ANGREP: Wildlingene gjør seg klar til å angripe Castle Black ved å fortelle røverhistorier om kjærlig forhold mellom menneske og bjørn. FOTO: HBO
FORBEREDER ANGREP: Wildlingene gjør seg klar til å angripe Castle Black ved å fortelle røverhistorier om kjærlig forhold mellom menneske og bjørn. FOTO: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Yess, episode ni! Trist fordi sesongen snart er over, men kult fordi sesongens niende episode erfaringsmessig alltid er noe helt spesielt.

P.S. Denne røde varseltrekanten betyr «se opp for spoilers»!

Fremfor å hoppe rundt fra person til person, og sidehistorie til sidehistorie, er hele episoden viet til en eneste ting: wildling-angrepet på Muren. Så hvis du lurer på hva som skjer med Tyrion og co må du pent vente til neste uke.

Denne episoden har tittelen «The Watchers on the Wall», og er regissert av Neil Marshall. En dyktig filmskaper med fingerspissfølelse når det gjelder action og slagscener, som også sto bak en av seriens aller beste episoder: «Blackwater» tilbake i sesong to.

1. Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju) hevder at han i beruset tilstand har hatt intime relasjoner med en bjørn. Eller en binne, teknisk sett. Ygritte (Rose Leslie) er ikke overbevist, og setter slett ikke pris på uttrykket «ginger minge». Eller jinjaminj, som Thenn-bossen Styr (Yuri Kolokolnikov) uttaler det.

Men før kranglingen utarter seg er det på tide med angrepet på Castle Black. «Let's kill some crows!» jubler wildlingene, men Ygritte virker ikke så innmari gira.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer