Sjuskete show

HAUGESUND (Dagbladet): Årets første sommerrevypremiere kan fort beskrives: Lavtrykk! Importerte stjerner som Jon Eikemo, Mari Bjørgan, Dag Schreiner og Per Inge Torkelsen overlever nok denne sommeren også, men i Haugesund i går tok et tisse- og taletrengt publikum makta. Med rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årets sommerrevy i Bakgården i Haugesund skulle aldri ha sett scenens lys. I denne bakgården er katta i sekken det eneste man får for pengene. Det er en sjuskete, sammenrasket forestilling hvor riks- og regionalkjendiser utleverer seg selv og sine gamle, slitne tekster. Instruktøren og produsenten har tydeligvis vært bortreist. Det er et fravær det ikke glitrer av.

Publikum som lokkes med «helaften», en tradisjonsrik haugesundsk sommerrevy, sluker noe av dette oppgulpet rått, men er stort sett på evig vandring rundt i lokalet. Det samme er servitørene. På frimerkescenen står til gjengjeld de opptredende rett opp og ned ettersom de kommer og går i kølappsystemet.

Kall det show og kommers, kall det hva som helst, revy er det i hvert fall ikke.
Per Inge Torkelsens snakketøy går på høygir, det er den reneste villmannskjøring når han først er i farta. Egersunds største sønn, Arnt Olav Klippenberg, gjør seg også gjeldende, han gjør i hvert fall fyllest for seg. Eikemo forteller om bier og blomstring i Hardanger og synger om Rosa på ball så godt han kan, og det kan han jo godt. Bare at de fleste ører er fulle av ølskum. Mari Bjørgan flesker til som magedanserinne og bruker grov kjeft som rasende nabokjerring, med slike krafttak får hun i hvert fall salen til heve blikket. Det er ikke lite bare det.

Den som med artistisk autoritet ikke lar seg rokke, er stortalentet Dag Schreiner. Alt han gjør er solid gjennomarbeidet. Noen burde snart redde ham for norsk revy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer