Skabb-alarm på filmsett

Hele «Buzz Aldrin»-filmcrewet måtte behandles.

Skabb-alarm på filmsett
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svært smittsomme sykdommen ble oppdaget mot slutten av det seks uker lange oppholdet på øygruppa vest for Norge. Da to personer fikk påvist skabb, måtte hele filmcrewet, inkludert skuespillerne smøre seg inn med en behandlende krem fra topp til tå.

«Buzz Aldrin»-produsent Yngve Sæther forteller om ulike reaksjoner da skabbalarmen gikk på settet:

- Det varierte vel fra det lattermilde til lett panikk. Men alle som har hatt barn i barnehagen, vet at det bare er å ta en kur mot dette, sier Sæther til overfor Dagbladet.

Skabb er en sykdom forårsaket av midd, som graver ganger og legger egg i hudens hornlag. Smitte skjer ved nær kroppskontakt, og skabb hos voksne er vanligvis en seksuelt overført sykdom.

Ifølge produsent Yngve Sæther ble en person som jobber bak kamera, smittet under årets Roskilde-festival i Danmark. Denne personen klarte altså seinere å smitte en kollega på Færøyene.

Tv-serien «Buzz Aldrin», som skal sendes på NRK, er bygd på boka «Buzz Aldrin - hvor ble det av deg i alt mylderet?» av Johan Harstad. Hovedrollen spilles av Pål Sverre Valheim Hagen. Nylig ble det kjent at amerikaneren Chad L. Coleman, kjent fra tv-serien «The Wire», også har en rolle i den norske tv-serien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer