Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skadd av kjærlighet

Her blir David Bowie truffet - av en kjærlighet på pinne. Den stygge episoden skjedde like etter at Bowie hadde startet sin konsert på Norwegian Wood ved 20-tida i går kveld.

FROGNERBADET (Dagbladet):

Hadde pøbelen bak ugjerningen truffet Bowies høyre øye og ikke det venstre, kunne popkongen vært tilnærmet blind i dag.

Bowie har nemlig sterkt nedsatt syn på det venstre øyet - det som ble truffet i går kveld - etter en episode i skolegården som 13-åring i 1961.

Det var tydelig også dette som opptok Bowie, da han fra seg av raseri ropte i retning gjerningspersonen:

-  Jeg har bare ett øye, din jævla idiot. Heldigvis traff du det riktige!

Traff presist

En sjokkert Bowie ble stående og vri seg i smerte flere minutter, mens han ropte de verste ukvemsordene i det engelske språk, i retning den ukjente gjerningspersonen.

For selv om anslaget ble utført med en kjærlighet, ble det neppe utført med kjærlighet.

Kastet var så hardt at meningen må ha vært å ramme. Og treffet var skremmende presist:

Pinnen boret seg inn mellom øyet og øyelokket.

Slik opplevde Dagbladet den dramatiske episoden, som inntraff idet David Bowie var i ferd med å avslutte tredjelåta «Battle» og bandmedlemmene allerede forberedte fjerde låt, «Cactus»:

Buing og piping

Plutselig rykker Bowie til, hele overkroppen vris mot høyre, han krøker seg sammen og avbryter låta, har ingen sjanse til å gjøre den ferdig.

Det blir etter hvert tydelig, for samtlige 7000 fans som har fylt Frognerbadet, at noe er veldig galt. Med ryggen mot publikum vakler Bowie i retning sceneutgangen. En mann fra Bowies management kommer løper bort til stjernen. Det ser ut som konserten er over.

Publikum begynner å bue og pipe i avsky over det som er skjedd.

Mannen fra managementet blir stående og undersøke øyet til Bowie. Så ser det ut til at han bestemmer seg, tar tak i gjenstanden og drar den ut. Popikonet rykker til av smerte.

Vantro i blikket titter management-mannen den røde kjærligheten ned på pinnen, mens Bowie sakte snur seg mot publikum.

Etterhvert bevger han seg mot scenekanten igjen. Han tar mikrofonen, smertene og raseriet utløser en tirade av banning og ukvemsord:

-  You fucking wanker! You little fucker! er bare et par av uttrykkene Bowie snerrer fram i retning området som kjærligheten må ha blitt kastet fra. Dette er begynnelsen på en minuttlang tirade med skjellsord. Så sier Bowie plutselig:

-  Å, så du sniker deg vekk i mengden, ditt jævla lille svin. Men jeg skal finne deg.

Bowie begynner å ta inn over seg konsekvensene av hva som kunne ha skjedd:

-  Jeg har bare ett øye, vet du. Din jævla idiot. Heldigvis traff du det vonde øyet. Du har bare gjort det enda mer dekorativt enn det var.

(Her kan det tillegges at Bowie, i en slåsskamp i skolegården som 13-åring, fikk det venstre øyet delvis ødelagt. Han sloss med kompisen Frank Underwood, da Franks ring raspet opp øyet.)

Bowie kommer seg etterhvert, han roper, stadig til gjerningspersonen som han fortsatt ikke vet hvem er der ute i mengden:

-  Hold affekten din for deg sjøl. Dette betyr bare én ting, det, lille svin. At vi må utvide konserten og gjøre den lengre!

Det strømmer varm jubel fra fansen og opp til scenen. Bowie vil ta rotta på plageånden. Han nekter å gi seg!

-  Men nå skal jeg spille en låt av Pixies i stedet for den jeg hadde tenkt. Det er straffen din. Det har du fortjent, you fucker!, snerrer Bowie på karakteristisk vis.

Så drar han låta i gang.

Og avslutter ikke før to timer seinere.

 Ingen i Bowies management, eller folk fra plateselskapet Sony, ville i går kveld kommentere episoden. Da Dagbladet gikk i trykken var fortsatt ingen tatt for episoden.

<B>ETT ØYE:</B> Som 13-åring, i en slåsskamp i skolegården fikk Bowie det venstre øyet delvis ødelagt. Han sloss med kompisen Frank Underwood, da Franks ring raspet opp øyet.
<B>TREKKER UT PINNEN:</B> En mann fra Bowies management har løpt inn på scenen for å undersøke ham. Han ser ut til å trekke pinnen ut av øyet.
<B>VÅPENET:</B> Mannen fra managementet ser vantro på kjærligheten, mens Bowie i sterk smerte holder seg for øyet.
<B>TRUFFET:</B> Noen har kastet en kjærlighet på pinne med stor kraft i retning Bowie. Pinnen borer seg inn i venstre øye, mellom øyelokket og øyet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling