Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Harvey Weinstein

Skadd i fengsel

Overgrepsdømte Harvey Weinstein skal ha pådratt seg skader bak murene.

SKADD: Overgrepsdømte Harvey Weinstein skal ha skadet seg etter bare tre dager bak murene. Foto: Spencer Pratt / AFP / NTB Scanpix
SKADD: Overgrepsdømte Harvey Weinstein skal ha skadet seg etter bare tre dager bak murene. Foto: Spencer Pratt / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det har gått to uker siden filmmogul Harvey Weinstein ble funnet skyldig i seksuelt overgrep og voldtekt. Han ble først brakt til varetekstfengsling ved det beryktede fengselet Rikers Island torsdag forrige uke, etter et sykehusopphold.

Allerede søndag morgen skal fengselsoppholdet ha ført til komplikasjoner for 67-åringen.

Overfor CNN forteller talsperson Juda Englemayer at Weinstein skal ha følt seg svimmel, før han falt og slo seg.

- Harvey sier at hodet hans banker hele tida, og han tror han har hjernerystelse. Han har ikke fått det offisielt påvist, sier hun.

RULLATOR: Denne videoen av Harvey Weinstein skaper sterke spekulasjoner. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Tenkt over hva han har gjort

Under rettssaken har filmmogulen gjentatte ganger blitt avbildet med en gåstol for å komme seg inn og ut av rettslokalene. Den får han ikke bruke i fengselet, ifølge Englemayer.

Hun snakket med Weinstein på telefonen søndag kveld, og sier at han har hatt mye tid til å tenke over livet sitt og hva han har gjort.

- Han sa at han ikke har vært en snill fyr, og at det er sånn han havnet der han er nå.

Forholdene 67-åringen ble dømt for omhandler seksuelle overgrep mot en produksjonsassistent i 2006, og voldtekt av en skuespiller i 2013. Straffeutmålingen blir offentliggjort onsdag, og han risikerer mellom fem og 29 års fengselsstraff.

Weinstein har hele veien nektet straffskyld, og forsvarerne har allerede sagt at han vil anke dommen. Tirsdag ber de om at han dømmes til fem års fengsel. Ifølge NTB argumenterer de blant annet med at han har alvorlige helseproblemer, og at han har litt et historisk fall.

De skriver også at det burde bli tatt i betraktning at han har støttet veldedige formål.

Weinstein har har også blitt anklaget for en rekke andre tilfeller av overgrep og seksuell trakassering. Etter dommen i New York er det ventet en rettssak i Los Angeles, og flere britiske kvinner har tatt ut sivile søksmål.

«PERP WALK»: Da Harvey Weinstein gikk sin «perp walk» fredag, var han langt ifra den første som måtte gå i håndjern foran et stort presseoppbud. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart