Skadd og litt bitter Olav

Skadd måtte han se at Bjørn Tore vant tvekampen.

Olav og Bjørn Tore har vært i tottene på hverandre i «Farmen» og da de møttes til tvekamp gikk det hardt for seg. Olav ble faktisk skadd.

- Jeg kasta opp og lå i fire dager etterpå, sier Olav til Dagbladet.no. Han gikk i dørken med ryggen først og Bjørn Tore over seg to ganger. Han var faktisk helt borte en liten stund.

Men oppholder på «Farmen» skamroser han.

- Oppholdet har vært et eventyr fra ende til annen. Jeg føler meg så privilegert ved at jeg fikk lov til å være med. 2500 søkte, sier Olav.

Dramatisk tvekamp

Han legger til at de var uvenner, venner, kjempet mot hverandre og jo verre det var jo bedre venner ble de.

Er du venner med Bjørn Tore også?

- Selvfølgelig er jeg venner med Bjørn Tore. Vi sov jo rett ved siden av hverandre, sier Olav og legger til at de skulte på hverandre en dag, og at han fremdeles ikke vet om utbruddet til Bjørn Tore var skuespill eller ikke.

- Jeg tror han var sint og at det sprakk for ham. Dersom det var skuespill så er han veldig flink.

Det måtte bli dem to i tvekampen. De var bare tre gutter igjen og det endte med at Olav og Bjørn Tore ble bundet sammen med et bredt belte rundt livet. Kampen gikk ut på å tre en ring over en 1,8 meter høy stolte. De to stolpene sto fem meter fra hverandre.

- Jeg falt i gulvet og slo hodet, sier Olav. Han gjorde det faktisk to ganger og begge gangene falt Bjørn Tore over ham. Trolig fikk han en hjernerystelse og var borte noen sekunder

Han hadde ingen mulighet til å fortsette og måtte gi seg.

Olav synes det er litt bittert at han måtte gå ut på den måten.

Feil taktikk

I ettertid ser Olav at han valgte feil taktikk. Han tenkte at han måtte velge bort de svakeste siden de ble stadig færre til å drive gården.

Bjørn Tore hadde en helt annen strategi, og en allianse med Stefan og Elin.

- De planla å få meg ut, og klarte det, sier Olav.

- Hvem hadde du allianser med?

- Jeg hadde allianser med Stefan og Reidun, sier Olav-. Stefan satt dermed godt i det med allianser på begge sider.

- Han har et hode som en sjakkspiller som alltid tenker tre trekk fram, sier Olav, som opplyser at han også hadde en allianse med sin datter Bente.

Olav har fått masse tilbakemeldinger, de aller fleste positive, men noen synes at han skryter for mye.

- Jeg var veldig ivrig og kunne jo de fleste tingene og ble derfor oppfattet som dominerende. Det var nok dumt av meg. Jeg var jo i tre tvekamper på fire uker, sier Olav.

<B>PROVOKATØREN: Bjørn Tore Bekkeli (31) ER selvstendig næringsdrivende som bor i Hemsedal og har vokst opp på Hvaler. Han har en helt annen taktikk en Olav.
SLÅTT UT: </B> 58 år gamle Olav Johansen er til daglig skolesekretær i Kristiansund.