Skadd under innspilling: - Har ikke følelse

En stygg skade under opptak til NRKs julekalender preger fortsatt hverdagen til Lasse Matberg. Ni måneder etter innspillingen mangler han fremdeles følelse i fingeren.

SKADET: Under innspillingen av årets julekalender endte Lasse Matberg på legevakten etter et feilet kreativt forsøk. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SKADET: Under innspillingen av årets julekalender endte Lasse Matberg på legevakten etter et feilet kreativt forsøk. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-profilen Lasse Matberg (37) ble hastet til legevakta etter en alvorlig skade under innspilling av den fjerde episoden av «24-stjerners julekalender».

På grunn av skaden ble derfor den fjerde episoden også Matberg sin siste i årets julekalender.

Nå, ni måneder etter innspillingen, sier Matberg at han fremdeles ikke har fått ordentlig følelse tilbake i fingeren.

Oppgaven i søndagens episode var å slokke et stearinlys ved hjelp av utvalgte midler. Et av dem - et metallmålebånd. Den skulle vise seg å være mer skadelig enn man skulle trodd.

En farlig lasso

Å lage lasso av et metallbånd skulle vise seg å ikke være så lett. Da Matberg skulle stramme målebåndet skar det seg dypt i hånda.

- Jeg prøvde å være litt kreativ og leke Indiana Jones under en av oppgavene. Men det gikk ikke så bra. Jeg endte opp med å kutte meg ganske stygt i fingeren og måtte derfor bryte med konkurransen, forteller han til Dagbladet.

På legevakten ble det kjent at skaden var mer alvorlig enn de først trodde.

FØLER IKKE TUPPEN: Matberg melder at han fremdeles ikke har følelse i fingertuppen etter skaden. Foto: Privat
FØLER IKKE TUPPEN: Matberg melder at han fremdeles ikke har følelse i fingertuppen etter skaden. Foto: Privat Vis mer

- Båndet hadde kuttet gjennom nervene, og helt ned til beinet. Jeg mangler enda følelse i fingertuppen, forteller han.

NRK informerer Dagbladet om at tiltak for å forebygge skade var gjort i forkant av innspillingen, men at Matberg sin kreative løsning ikke var forutsett.

Prosjektredaktøren for NRK kan avklare at ingen flere alvorlige skader skjedde under innspillingen.

- Alle konkurranser er gjennomgått med HMS og risikovurdering. Der det er blitt vurdert at det er risiko for skade blir det satt inn tiltak for å minimere risikoen, samt førstehjelpsskrin og crew i umiddelbar nærhet av settet, sier prosjektredaktør i NRK, Mirja Minjares.

Minjares informerer om at produksjonen var rigget med ekstra bemanning og egen bil tilgjengelig ved behov for rask transport til legevakt.

UNDER INNSPILLING: Like etter Matberg kuttet seg kom redaksjonen løpende. Foto: Skjermdump / Foto
UNDER INNSPILLING: Like etter Matberg kuttet seg kom redaksjonen løpende. Foto: Skjermdump / Foto Vis mer

- Når det gjelder Lasses skade hadde vi ikke forutsett at noen skulle anvende målebåndet på en slik måte. Han valgte å bruke makt for å knyte et målebånd til en slynge, noe produksjonen ikke kunne forutse, skriver Minjares.

- Den «absurde jula» vi trenger

Skaden har ikke ødelagt forholdet hans til julekalenderen. Matberg ønsker å ta igjen det tapte om det kommer en ny sesong.

- Det er ingen tvil om at jeg vil gjøre mitt beste for å være med neste år, om programmet skulle fått en ny sesong, sier Matberg.

Han mener at programmet har mye positivt å by på og at det ikke trenger å være så veldig seriøst, han beskriver konseptet som en «absurd jul», og mener det er akkurat det TV trenger nå.

- Det var jo så gøy! Masse spennende, bisarre oppgaver og morsomme deltakere. Jeg synes det var en herlig miks av julekos, fjas og moro.

Julekalenderen har fått kritikk, fra blant annet VG, som mener at kjendiskonseptet ikke følger forventningene man stiller til NRK.

Matberg stiller seg sterkt uenig mot kritikken kalenderen har fått.

- Det er jo alltid kjipt å se på en fest man ikke er invitert til, svarer Matberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer