HOLLYWOOD NESTE? Etter alt å dømme har Aksel Hennie fått en rolle i den nye Morgan Freeman-filmen. Her sammen med forloveden Tone Damli Aaberge. Foto: John T. Pedersen
HOLLYWOOD NESTE? Etter alt å dømme har Aksel Hennie fått en rolle i den nye Morgan Freeman-filmen. Her sammen med forloveden Tone Damli Aaberge. Foto: John T. PedersenVis mer

Skal Aksel Hennie svinge sverdet med Morgan Freeman?

En filmklipper røpet Aksels ridderlige nye rolle på Twitter.

(Dagbladet): Har Aksel Hennie fått en rolle i actioneventyret «The Last Knights», som onsdag startet innspilling i Praha med Hollywood-stjernene Morgan Freeman (75) og Clive Owen (48) i hovedrollene?

Det vil ikke hans agent Martin Braathen bekrefte - og verken Hennie eller filmens internasjonale caster Nancy Bishop var tilgjengelige for kommentar fredag.

Men twittermeldinger mellom Hennie, filmens klipper Mark Sanger og manusforfatter Michael Konyves levner liten tvil om at den norske filmstjerna har landet sin første internasjonale skuespillerjobb:

• «Den store Aksel Hennie har kommet til oss i Praha. En stor skuespiller. En stor rolle skrevet av den store Michael Konyves», twitret Sanger torsdag.

• «Takk, mann! Jeg ser virkelig fram til denne produksjonen. Bra manus!» svarte Hennie.

• «Er svært oppglødd over å ha deg ombord. Du kommer til å gjøre det bra», melder manusforfatteren.

• «Hehehe, vi får se på det. Men det ville gjort meg svært glad om jeg kunne yte ditt fantastiske manus rettferdighet», twitret Hennie.

Krigere Ifølge nettstedet Twitch Film er «The Last Knights» et koreansk-amerikansk actioneventyr som handler om en krigerbande ute etter å hevne drapet på sin leder.

Selv om det dreier seg om sverdsvingende riddere som kues av en korrupt keiser skal ikke filmen være satt til noen bestemt tidsepoke.

AKSELS NYE KOLLEGA: 75-åringen Morgan Freeman er en av USAs høyest skattede skueespillere. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
AKSELS NYE KOLLEGA: 75-åringen Morgan Freeman er en av USAs høyest skattede skueespillere. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO Vis mer

Filmen regisseres av japanske Kazuaki Kiriya og har et internasjonalt ensemble, med flere sørkoreanske skuespillere bak den amerikanske og den britiske hovedrolleinnehaveren.

Kiriya har tidligere laget den historiske fantasyfilmen «Goemon», som ble nominert til Asian Film Awards for både kostymene og effektene. Manusforfatter Konyves har Dustin Hoffman-filmen «Barney's Version» på CV'n.

Fra Gud til Mandela Freeman er en av Hollywoods høyest ansette skuespillere, etter en lang og ærerik karriere som omfatter alt fra «Forfengelighetens fyrverkeri» og «Frihetens regn» til «Seven» og Christopher Nolans Batman-triologi. Han har spilt både Gud («Bruce Almighty») og Nelson Mandela («Invictus») og mottok Oscar i 2004 for «Million Dollar Baby».

Owen er kanskje mest kjent for Mike Nichols-filmen «Closer», som brakte ham en Oscar for beste birolle samme året som Freeman vant sin.

Aksel Hennie har nylig avsluttet innspillingen av «Pionér», Erik Skjoldbjærgs film om norske nordsjødykkere på 70-tallet.

 

RIDDER: Britiske Clive Owen har også en hovedrolle i filmen. Foto: SCANPIX/REUTERS
RIDDER: Britiske Clive Owen har også en hovedrolle i filmen. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer