Skal alt bli bra på Tøyen nå?

På Tøyen er det 600 kommunale boliger. Det er mer enn Ullern, Vestre Aker og Nordstrand til sammen.

MÅ VISES: — Hvis de ansvarlige politiske myndigheter virkelig mener alvorlig at de ønsker et løft for befolkningen på Tøyen spesielt, og å utjevne de sosiogeografiske skillene i byen mer generelt, er de nødt til å begynne å vise det i sine årlige budsjettprioriteringer, skriver kronikkforfatteren. F.v.: Eirik Lae Solberg (H), Toril Berge (V), Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H), Marianne Borgen (SV), Erik Lunde (KrF) og Hallstein Bjercke under pressekonferanse om nytt Munch-museum og områdeutvikling på Tøyen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
MÅ VISES: — Hvis de ansvarlige politiske myndigheter virkelig mener alvorlig at de ønsker et løft for befolkningen på Tøyen spesielt, og å utjevne de sosiogeografiske skillene i byen mer generelt, er de nødt til å begynne å vise det i sine årlige budsjettprioriteringer, skriver kronikkforfatteren. F.v.: Eirik Lae Solberg (H), Toril Berge (V), Byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H), Marianne Borgen (SV), Erik Lunde (KrF) og Hallstein Bjercke under pressekonferanse om nytt Munch-museum og områdeutvikling på Tøyen. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden avtalen mellom SV og byrådet ble kjent har det gått sport i å være det partiet som ivrer mest for positive tiltak på Tøyen. Det er ikke vanlig kost for oss som har bodd på Tøyen i lang tid. Derfor er det lett å la seg blende av fagre ord og formuleringer om badeland og millioner av kroner for et løft på Tøyen, formidlet av erfarne politikere med god bistand av proffe PR-strateger. Trine Skei Grande gråt da hun fortalte hvor glad hun var over avtalen byrådspartiene og SV hadde blitt enige om. Rørende var det — og god PR. På Tøyen har vi grått i lang tid — av fortvilelse over en mangeårig feilslått byutviklingspolitikk. Spissformulert har den handlet om å legge tilbud rettet mot byens vanskeligstilte på Tøyen, mens tilbud og virksomheter som representerer det motsatte flyttes fra Tøyen.

På Tøyen er det ca. 600 kommunale boliger. Det er mer enn bydelene Ullern, Vestre Aker og Nordstrand har til sammen. Siste tilskudd på Tøyen er et hus som driver med arbeidstrening for mennesker med psykiske lidelser. I seg selv et viktig og bra tiltak, men hvorfor på Tøyen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer