Skal Apple få monopol på smarttelefoner med berøringsskjerm?

Knuste Samsung i retten, mens krigen mot Googles Android så vidt har begynt.

FALLER: Samsung har vokst kraftig i børsverdi og markedsandel siden selskapet begynte å lage telefoner med klare likhetstrekk med Apples iPhone. Men etter at Apple ble tilkjent milliarderstatning fra Samsung for brudd på patentrettigheter, faller aksjekursen, her vist på en GalaxyS-telefon (til høyre). Foto: Reuters/Scanpix
FALLER: Samsung har vokst kraftig i børsverdi og markedsandel siden selskapet begynte å lage telefoner med klare likhetstrekk med Apples iPhone. Men etter at Apple ble tilkjent milliarderstatning fra Samsung for brudd på patentrettigheter, faller aksjekursen, her vist på en GalaxyS-telefon (til høyre). Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

At smarttelefonen er den nye datamaskinen, har du nok for lengst kjent på kropp og sjel i dagliglivet. Alltid på, alltid med deg, alltid på nett. Veksten i utbredelse av smarttelefoner på verdensbasis er ekstrem, og skjer ti ganger raskere enn veksten da PCen for alvor slo gjennom i de tusen hjem på 1980-tallet.

BARE FEM ÅR har det dramatiske skiftet tatt, fra Apple lanserte sin første iPhone sommeren 2007. Det fantes smarte telefoner før iPhone, men plutselig ble det litt rart å gå rundt med en Blackberry. iPhonens multi-berøringsskjerm, minimalistiske design og enkle tilgang til applikasjoner for alle tenkelige og utenkelige funksjoner, revolusjonerte mobilindustrien og gjorde mobil databruk til teknoindustriens største vekstmarked.

Dette markedet vil Apple helst ha for seg selv.

I det minste vil Apple ha ideene sine for seg selv. Før han døde, sverget Steve Jobs at han ville knuse Googles konkurrerende operativsystem, Android, som han mente er en skamløs kopi av Apples iOS. Det må vi håpe og tro at selskapet aldri lykkes med. Vel er det mye i Android som er inspirert av iOS, men både Apple og vi andre trenger en teknologiindustri med sunn konkurranse og reelle valgmuligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer