<strong>DELTAR IKKE:</strong> Ulrikke Brandstorp vant finalen i Trondheim Spektrum i vinter. Hun ønsker ikke å delta i neste års konkurranse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DELTAR IKKE: Ulrikke Brandstorp vant finalen i Trondheim Spektrum i vinter. Hun ønsker ikke å delta i neste års konkurranse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Melodi Grand Prix

Skal arrangere MGP

NRK sier at neste års Melodi Grand Prix vil bli en folkefest.

Publisert

Torsdag meldte svenske Dagens Nyheter at Melodifestivalen 2021 har fått grønt lys til å gå av stabelen neste år.

NRKs prosjektleder for Melodi Grand Prix forteller til Dagbladet at neste års konkurranse vil finne sted også her hjemme.

- MGP 2021 blir stort og heftig! Åpenbart blir det færre publikummere i salen, men folkefest blir det når potensielt mer enn en million mennesker samles foran TV-skjermen. Vi skal by på TV-magi, og ta innovative grep for å skape nær kontakt mellom scene og publikum, sier MGP-prosjektleder Stig Karlsen til Dagbladet.

Delfinaler og finale

Karlsen sier at NRK vil arrangere delfinaler og en stor finale over seks lørdag på nyåret.

- Vi kommer ikke til å gjøre noe halvveis, selv om vi står midt oppi en pandemi. Det er viktigere enn noen gang å samle Norge til felles opplevelser og hyggelige begivenheter, sier Karlsen.

Han sier at de per i dag ikke har hatt direkte kontakt med myndighetene vedrørende MGP.

- Vi følger aktivt med på de restriksjoner og anbefalinger som gis fra myndighetene. Vi vil naturligvis kontinuerlig vurdere hva slags dialog som blir nødvendig ut over de offentlige oppdateringene som kommer, sier Karlsen.

«STEMMEKAOS»: Ulrikke Brandstorps MGP-seier ble preget av NRKs stemmetrøbbel. I «Veien til Rotterdam» får du innblikk i hva som skjedde i kulissene under og etter finaledramaet. Vis mer

Deltar ikke

Da det ble bestemt at årets Eurovision Song Contest i Rotterdam måtte avlyses på grunn av coronapandemien, øynet årets MGP-vinner, Ulrikke Brandstorp, et håp om at hun kunne få representere Norge til neste år.

NRK landet derimot på at de skulle arrangere en ny, vanlig MGP-finale neste år, med nye låter og nye artister. Ulrikke kunne få værer med, om hun ville.

Ulrikke var kjapt ute med å si ut hun ikke ønsket å delta i Melodi Grand Prix til neste år.

- Det er ingen endringer i planene for Ulrikke og deltakelse i MGP neste år. Hun kommer til å være en del av showet og gleder seg veldig til det, men ikke som deltaker. I 2021 har vi fokus på en rekke nye og veldig spennende prosjekter som vi gleder oss til alle får se og høre, sier Ulrikkes manager Christoffer Gunnestad til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer