Skal bestemme over bokhylla di

Tuva Ørbeck Sørheim (28) og Elizabeth Sellevold (28) har fått to av Bok-Norges kanskje mest innflytelsesrike redaktørstillinger.

Sørheim blir redaktør for Bokklubben Nye Bøker og Sellevold setter seg i redaktørstolen for bokklubben Dagens Bøker.

- Vi er ydmyke overfor oppgaven og gleder oss, sier begge to når Dagbladet møter dem bare timer etter at de har fått beskjed om at jobbene er deres. Tuva Ørbeck Sørheim har de to siste årene jobbet som markedssjef i Pax forlag, mens Sellevold nå har et engasjement som redaktør i Gyldendals Fakta-avdeling.

Og det er ikke hvilke som helst jobber de to går til.

Med redaktørstillingene får de stor innflytelse over hvilke bøker flere hundre tusen nordmenn leser og har i bokhyllene sine.

Begge bokklubbene er en del av De Norske Bokklubbene, som totalt har cirka 600 000 medlemmer. Bokklubben Nye Bøker er den største, med rundt 220 000 medlemmer, Dagens Bøker har nesten 70 000 medlemmer.

I tillegg til litterær kvalitet må de to nye redaktørene også ha sansen for bøker som har salgspotensial. En forfatter som får boka si som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker kan regne med et opplag på mellom 25 000 og 60 000 eksemplarer. Over disk regnes 3000 solgte eksemplarer som bra.

De to overtar etter Knut Gørvell og Kari Spjeldnæs, som går over i direktørstillinger i De Norske Bokklubbene.

Hva mener du om bokklubbene? Delta i debatten i /ordskiftet!

NYE REDAKTØRER: Tuva Ørbeck Sørheim (t.v.) og Elisabeth Sellevold begge 28 år gamle.