- Skal bli et skikkelig verstingspill

Petter Solberg får sitt eget, norske rally-spill.

(Dagbladet.no): Mandag kunne Finansavisen fortelle at det norske firmaet Momentum skal utvikle et rallyspill til blant annet PlayStation 3 og Xbox 360.


Spillet skal knyttes tett opp til Petter Solberg, som selv er tett involvert i spillutviklingsprosessen - og samtidig har spyttet inn store penger i prosjektet.

Vil bli størst
- Vår plan er å samarbeide med noen av verdens største leverdører av slike spill, så hele spillet vil ikke bli utviklet her i Norge. Men takket være et slikt samarbeid - vi er ute og shopper nå - kan vi klare å nå målet om å være en av de største, om ikke den største på rallyspill, forteller gründer og daglig leder Terje Engstrøm Lien i Momentum til Dagbladet.no.

Lien er i likhet med de andre ansatte i Momentum interessert i bilsport, han kjørte selv Rally Monte Carlo med veteranbil i fjor. De fattet interesse for å lage et rallyspill for to år siden. Petter Solberg fikk de med på laget for tre-fire måneder siden.

- Han er veldig ivrig, og vi er komfortable på at han vil bli med videre i prosjektet. Nå har han selv spyttet inn tre millioner kroner i prosjektet, sier Lien.

Andre som ifølge Finansavisen er med på å finansiere spille er Tvenge-brødrene og Rune Rinnans Telenor Venture, samt 80 andre aksjonærer. Takket være disse har spillutviklingen, som har pågått i to år, kunnet fortsette på tross av minimale inntekter.

Hard konkurranse
Det er allerede flere rallyspill på markedet, med de offisielle «WRC»-spillene til Sony og Colin McRae som markedsledere. Ellers har avdøde Richard Burns hatt sitt eget spill. På tross av konkurransen tror likevel Lien at Momentum kan ta et godt grep av markedet.

- Vi vil nok fokusere på å lage et spill som gir folk en god spillopplevelse i flere kategorier. Vi er også mer opptatt av å opprettholde en morsom spillopplevelse enn at det skal være for virkelighetnært, sier Lien, men legger til:

FULL GUFFE: Nå kan vi se frem til et norskutviklet rallyspill - med Petter Solberg i spissen. Foto: SCANPIX
FULL GUFFE: Nå kan vi se frem til et norskutviklet rallyspill - med Petter Solberg i spissen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi var akkurat i Finland med Petter og Subaru-teamet, og vi vil jo by på baner som man kan kjenne igjen fra virkeligheten. Men slik de ekte WRC-banene endres jo hele tiden, vil ikke våre være helt like, forteller Lien.

Populær Petter
Elementer som sjåfører og baner i et rallyspill er alltid bundet opp mot lisenser og eksklusive avtaler. Flere store aktører har lenge forsøkt å få Petter Solberg med på sitt lag, men han har holdt igjen på tross av svært lukrative tilbud.

- Det er jo selvfølgelig noe vi er svært fornøyde med. Petter har et stort navn internasjonalt, og spesielt i Japan har han høy status. Han er jo den som selger mest t-skjorter og capser på arrangementene, og som deler følelsene sine med publikum. Med Subaru i ryggen har jeg stor tro at vi kan slå gjennom, sier Lien.

Ikke lenge til?
Litt avhengig av hvem Momentum ender opp med å samarbeide med om spillet, håper Lien på at det ikke skal være så altfor lenge til vi ser spillet i butikkhyllene.

- Vi har et håp om rundt et halvt år, men historien har jo vist at det raskt kan bli et år eller mer. Det går jo litt på hvem av disse partnerne vi ender opp med. Alle har erfaring med å lage rallyspill, og vi håper å ende opp med noen som har mye klart, forteller Lien, og føyer til:

- Vi er veldig opptatt av at det skal bli det beste - et skikkelig verstingspill. På den annen side kan det ikke ta for lang tid heller.

Spillet er planlagt å bruke navnet til Petter Solberg, og vil utgis på Xbox 360 og PlayStation 3 i tillegg til PC og dagens konsoller. I tillegg vil Momentum gi ut en egen mobilversjon av spillet.

VANT SJÅFØR ... OG SPILLER: Petter Solberg spiller selv mye rallyspill, og har tidligere frontet «WRC»-spill for Sony og en egen Petter Solberg-kjørestol for bruk til «stuerally».
MORO: Utviklerne legger vekt på at det skal være moro å spille det kommende spillet.