DEBATT

Allmennlegetjenesten

Skal bli mer attraktivt å bli fastlege

Jeg håper og tror den nye handlingsplanen vil gi pasientene bedre tjenester og gjøre fastlegeyrket mer attraktivt for dagens og morgendagens leger.

BEKYMRET: Stadig flere arbeidsoppgaver og stadig lengre arbeidsdager, får mange leger til å velge bort fastlegeyrket. Det er bekymringsfullt, skriver helseminister Bent Høie som i går besøkte Rikshospitalet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
BEKYMRET: Stadig flere arbeidsoppgaver og stadig lengre arbeidsdager, får mange leger til å velge bort fastlegeyrket. Det er bekymringsfullt, skriver helseminister Bent Høie som i går besøkte Rikshospitalet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 8. mai beskriver Marit Karlsen i Allmennlegeforeningen fastlegeyrket som et kappløp mange leger ikke orker å delta i fordi det krever så mye.

Det stemmer at stadig flere arbeidsoppgaver og stadig lengre arbeidsdager får mange leger til å velge bort fastlegeyrket. Det er bekymringsfullt.

Dette er en av de viktigste grunnene til at vi denne uka la fram en handlingsplan om allmennlegetjenesten der vi setter av 1,6 milliarder kroner over fire år. Planen handler om hvordan vi skal avlaste fastlegene for oppgaver som ikke har med pasientbehandling å gjøre og forbedre arbeidsdelingen med sykehusene.

1. Vi skal sørge for flere fastleger og bedre betingelser for dem som velger fastlegeyrket.

2. Leger som skal bygge opp fastlegepraksis vil få et grunntilskudd i to år.

3. Vi innfører et knekkpunkt som gir bedre finansiering for de første 1000 pasientene for eksisterende praksiser.

Mange pasienter er fornøyd med fastlegen sin. Men pasienter med kroniske lidelser og store behov, savner ofte tettere og mer helhetlig oppfølging. Stadig flere trenger omfattende helsehjelp og hjelp til å mestre livet der de bor. Vi må derfor jobbe målrettet for å heve kvaliteten på legetjenester i kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer