Skal brukeTufte-bonus på Ascona\'n «

TVNorge tjener rått på salget av Tufte-dvd\'en. Nå blir det penger på fotballnerdene også.

Dvd\'en «Heia Tufte» med høydepunkter fra fjorårets tv-favoritt, er den store salgsvinneren på dvd-markedet for 2005. Hele 97 000 av de 100 000 kopiene som ble trykket opp, er solgt. Til sammenlikning er NRKs mest solgte dvd\'er fra fjoråret, «På tur med Lars Monsen» og «Canada på tvers», solgte henholdsvis 46 000 og 23 000 eksemplarer.

-  Det er helt vanvittig gode tall, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.Det betyr gode penger i kassa for tv-kanalen og produksjonsselskapet Nordisk Film. Men denne gangen har også Tufte-gutta god grunn til å juble. For Tufte-cd-en, som solgte over 30 000 eksemplarer, fikk gutta bare 2000 kroner og fem cd-plater hver, til tross for massiv medieeksponering og hardt arbeid.

30 000 til hver

Dette førte imidlertid til at Tufte-gutta forhandlet fram en skikkelig kontrakt for dvd\'en.

-  Vi valgte å være litt rause, sier Landsverk som ikke ønsker å kommentere hvor mye Tufte-spillerne får for salget.

Men etter det Dagbladet erfarer, mottar spillergruppa en samlet bonus på 500 000 kroner, med det salgstallet dvd\'en ligger på i dag. Det betyr rundt 30 000 kroner til hver enkelt spiller, og gode midler til å unne seg litt ekstra på nyåret.PC og bil -  Jeg har allerede kjøpt en pc som jeg må betale ned med pengene, sier Lars Olav Karlsen.

Heavygitarist Øyvind Voldmo Larsen forteller at han har kjøpt en syvstrengs Ibanez gitar, mens rollespill-entusiasten Kai Simon Fredriksen skal investere i et nytt digitalkamera.

Bilgale Tommy Karlsen planlegger selvsagt å bruke pengene på det som er

BONUS:  Tufte-spillerne nyter godt av kjempesalget av «HeiaTufte»-dvd\'en. Fjorårets store tv-suksess er også vinner på dvd-markedet og har solgt 97 000 eksemplarer. Foto: Hans Arne Vedlog
BONUS: Tufte-spillerne nyter godt av kjempesalget av «HeiaTufte»-dvd\'en. Fjorårets store tv-suksess er også vinner på dvd-markedet og har solgt 97 000 eksemplarer. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

hans store kjærlighet.

-  Ascona, sier han tørt.

-  Jeg skal kjøpe nytt innsug og trimsett på Opel Asconaen min. Og hvis det er igjen noe penger etter det skal jeg kjøpe nye bakdekk.