Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal bryte spillfilmenes forbannelse

«Prince of Persia»-traileren er her.

||| • Se nye klipp og trailere på Dagbladet.nos trailerside

(Dagbladet.no): Kan «Prince of Persia: The Sands of Time» bli det første storspillet som også blir en ubetinget suksess i filmversjon?

Forventningene er i hvert fall der, og i natt var det premiere på traileren i USA.

Ny aksent
Filmen er laget av Disney, og produseres av den svært Hollywood-hardtslående Jerry Bruckheimer, som tidligere har laget filmer som «Top Gun», «Pearl Harbour» og «Pirates of the Caribbean»-filmene. Sistnevntes formspråk ser også ut til å ha vært inspirasjon for denne.

Ikke minst legges det merke til at hovedrolleinnehaver Jake Gyllenhaal har «tatt en Johnny Depp», og lagt på en feit britiskklingende aksent.

Å legge om talemåten har imidlertid britiske Ben Kingsley sluppet. Legenden har for øvrig vært med i en filmatisering av et spill tidligere - den smått skandaløse «BloodRayne».

«Prince of Persia: The Sands of Time» er regissert av Mike Newell, mannen som tidligere har laget «Donnie Brasco», «Harry Potter og ildbegeret» og «Fire bryllup og en gravferd».

Nytt spill?
«Prince of Persia» ble utviklet av Jordan Mechner, og utgitt for første gang i 1989.

Siden har spillet vendt tilbake i flere omganger, og et nytt spill ventes utgitt i løpet av neste år.

Filmen får norgespremiere 14. juli 2010.

Se nye klipp og trailere på Dagbladet.nos trailerside

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media