Skal de med rusproblemer få et bedre tilbud, må kommunene sørge for behandling og oppfølging

Venstre ønsker å prioritere 400 000 kr årlig til forsterkning av rus-og psykiatriarbeid i Oppdal for perioden 2016-2019.

Bedre oppvekstvilkår: Oppdal Venstre vil styrke skole-, oppvekst og ruspolitikken, skriver Gerd-Mette Drabløs. Illustrasjonsbilde. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
Bedre oppvekstvilkår: Oppdal Venstre vil styrke skole-, oppvekst og ruspolitikken, skriver Gerd-Mette Drabløs. Illustrasjonsbilde. Foto: Jan Haas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er i kommunene folk bor og skal mestre livene sine. Derfor må oppvekstvilkårene styrkes slik at alle får muligheten til å utvikle seg selv og lære ferdigheter som samfunnslivet krever av oss.

Vi mener at aktivitet i skolen skal fremme folkehelsen hos unge, og vi vil arbeide for:

• at skolene i Oppdal kan inngå og delta i prosjekter som bedrer læringsmiljøet i skolen. • at skolene i Oppdal blir motivert for nye ideer som kombinerer faglige ferdigheter med fysisk aktivitet på barnetrinnet.

Entreprenørskap bør gjenspeiles i mange fag og aktiviteter i skolen. Oppdal kommune bør oppmuntre til bruk av Ungt Entreprenørskaps-tilbudet. Formålet er å gi barn og ungdom mer kunnskap om eget lokalsamfunn og næringsliv og samtidig stimulere til bruk av relevante arbeidsmetoder og økt mestring.

Rapporter viser at vi ikke har høy forekomst av mobbing, men vedtaket i kommunestyret er nulltoleranse, et mål vi ennå ikke oppnår. Kommunestyret ønsker at det gode arbeidet som i dag gjøres i Oppdalsskolen blir evaluert og eventuelle nye tiltak, for å nå vårt mål, blir igangsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.