<strong>FANTASTISK KARRIERE:</strong> Sissel Kyrkjebø har hatt en lang og fantastisk karriere og fortjener, i likhet med de andre nominerte, en plass på veggen i Rockheim Hall of Fame. Foto: Dagbladet
FANTASTISK KARRIERE: Sissel Kyrkjebø har hatt en lang og fantastisk karriere og fortjener, i likhet med de andre nominerte, en plass på veggen i Rockheim Hall of Fame. Foto: Dagbladet Vis mer

rockheim hall of fame sissel kyrkjebø

Skal det endelig bli Sissel Kyrkjebøs tur?

Kan bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sissel Kyrkjebø, Tommy Tee, Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Dizzie Tunes, Kari Bremnes, Popol Ace og Raga Rockers er nominert til Rockheim Hall of Fame 2017.

Musikkbransjen avgjør

Nominasjonskomiteen har bestått av Jan Eggum (komiteleder), Sissel Guttormsen, Lars Vaular, Ingrid Kindem, Bertine Zetlitz, Larry Bringsjord og Arvid Skanche-Knutsen.

<strong>TREDJE GANG:</strong> Alle gode ting er tre, heter det. Skal Raga Rockers bli innlemmet i Rockheim neste år?
TREDJE GANG: Alle gode ting er tre, heter det. Skal Raga Rockers bli innlemmet i Rockheim neste år? Vis mer

- Nå skal 150-200 artister og bransjefolk avgjøre hvilke tre som skal innlemmes, sier Audun Hagen i Rockheim til Dagbladet.

TO NOMINASJONER: Kari Bremnes, er det hennes tur nå? Foto: Nina Ruud&nbsp;
TO NOMINASJONER: Kari Bremnes, er det hennes tur nå? Foto: Nina Ruud  Vis mer

- Hver av de om lag 200 bransjefolka kan gi sin stemme til tre artister, og de som til slutt får fleste stemmer, innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Stemmene skal være avgitt i løpet av året, og resultatet blir kjent en gang på nyåret, sier Hagen.

Sissel, Kari eller Raga?

Fire av de ni artistene/bandene som er foreslått av nominasjonskomiteen, er nominert før: Disse er Sissel Kyrkjebø (tidligere nominert i 2015), Kari Bremnes, (tidligere nominert i 2015), Popol Ace (tidligere nominert i 2011) og Raga Rockers (tidligere nominert i 2012 og 2014).

<strong>2 X SISSEL:</strong> Sissel Kyrkjebø er nominert for andre gang.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
2 X SISSEL: Sissel Kyrkjebø er nominert for andre gang. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- En av Norges sterkeste eksportartikler og sikreste salgssuksesser, og blant de mest markerte helt siden hun var i tenåra, er komitéleder Jan Eggums kommentar om Sissel.

Men om det blir gullstrupen Sissel som skal henges på veggen, og/eller den meget anerkjente kollegaen Kari Bremnes som skal hedres, blir bare spekulasjoner. Begge er nominert før. Men skal man legge antall nominasjoner til grunn, så ligger Raga Rockers med sin tredje nominasjon best an.

Gudfaren

<strong>PÅ TIDE:</strong> Tommy Tee er nominert, på tide vil nok mange mene. Foto: Øistein Norum Monsen
PÅ TIDE: Tommy Tee er nominert, på tide vil nok mange mene. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Gudfaren i norsk rap og hip hop, Tommy Tee, er også nominert. Vel fortjent - og på tide, vil nok mange mene. Tommy Flåten som han heter, er kjent som graffitimaler, produsent, programleder og plateutgiver gjennom sitt plateselskap Tee Productions.

- Vi er godt fornøyd med listen over de nominerte til Rockheim Hall of Fame 2017, sier direktør Sissel Guttormsen ved Rockheim.

Prisen har som formål å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. De kan bli nominert til Rockheim Hall of Fame tidligst 25 år etter at de har debutert med en utgivelse eller gjort seg bemerket.

En eksklusiv gruppe

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame:

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne, A-ha, Alf Prøysen.

2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal.

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus.

2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde.

2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus.

2016: Svein Finjarn, Karin Krog og Motorpsycho.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer