Skal dømme pressen

Eva Sannum, som tidligere var sammen med den spanske kronprinsen Felipe, er valgt inn i Pressens Faglige Utvalg.

(Dagbladet.no): Under Norsk Presseforbunds styremøte i dag, ble Odd Isungset fra TV 2 valgt inn som ny leder. Men mest oppsiktsvekkende var varakandidaten til PFU-medlem og kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen. Hun heter Eva Sannum, jobber for tida i Try Reklamebyrå og er en av de Norges mest eksponerte personer.

- Jeg er jo bare vara og kommer ikke til å møte så ofte, og jeg har ingen intensjoner om å forandre norsk virkelighet, sier Eva Sannum til Dagbladet.no.

- Men det er en stor ære å bli valgt som varamedlem til PFU, og dette er noe jeg brenner for. Det skyldes nok mine egne erfaringer med pressen, sier hun.

Kritisk

For fem måneder siden sto Sannum fram på Tabloid og kommenterte sitt forhold til pressen. Hun har vært utsatt for paparazzifotografer en rekke ganger, og fortalte at hun ble sint, nervøs og usikker av å bli forfulgt av dem. - Jeg slapper mer av. Jeg vet at jeg ikke er så utsatt som jeg var den gangen. Så det er blitt bedre. Men jeg er veldig kritisk til det jeg leser. Jeg har erfart hvordan det funker, sa Sannum.

I intervjuet fortalte hun at hun har et bedre forhold til media i dag.

- Det er det nærmeste du kommer paranoia uten å ha diagnosen. Hele tida ser du deg over skuldra og er nervøs for hvordan folk skal se deg. Du blir unødvendig opptatt av hvordan du framstår utad, selv om du egentlig prøver å ikke tenke på det. Du er på en scene. I hvert fall føler du det. Folk kommenterer hvordan du ser ut og hva du har på deg. Det var en kort periode i den store sammenhengen, for meg, men ja, det var en unntakstilstand, sa hun i programmet.

Personvern

Pressens Faglige Utvalg består av sju representanter. Fire av dem jobber i pressen, mens tre er uavhengige. Alle har personlige vararepresentanter.

Pressens Faglige Utvalg

Pressens Faglige Utvalg er opprettet av Norsk Presseforbund og har til formål å overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse (trykt presse, radio og fjernsyn).

Som et ledd i dette arbeidet, vurderer Pressens Faglige Utvalg klager over norsk presses atferd og avgir sine uttalelser som offentliggjøres.

- Jeg er en representant for allmennheten og jeg kan bidra med mine egne erfaringer i utvalget. Det som interesserer meg mest er det som balanserer mellom ytringsfrihet og personvern, sier Sannum til Dagbladet.no.

<B>PÅ DEBATT:</B> Eva Sannum kommenterte sitt forhold til pressen.
<B>OMRINGET:</B> Eva Sannum på vei til festen på Skaugum før kronprinsbryllupet.