Skal Donald endelig få sin Dolly?

Det går mot bryllup i Andeby.

Donald Duck har hatt et godt øye til Dolly Duck helt siden hun første gang dukket opp i 1940. Men til tross for felles etternavn er ikke de to gift.

I dagens utgave av seriebladet Donald Duck & co. legges det imidlertid opp til et storslagent bryllup i Andeby. «Donald og Dolly gifter seg!» står det med krigstyper på forsiden, som for anledningen er utformet i kjent sladderblad-stil.

- Forholdet har utvilsomt hatt sine opp- og nedturer, men å si at dette kanskje er et av verdens mest etterlengtede bryllup er neppe å overdrive, sier Donald-redaktør Marius Molaug i en pressemelding.

Og ikke en Donald-pressemelding uten sitater fra tullekjendiser, som for eksempel Andebys TV-dronning Vorte Skalpell:

- Dette blir for mye for en liten snelle som meg. Jeg blir nødt til å legge meg litt på sofaen. Jeg dåner! Dååån! Dobbelt dåån!

Historien om bryllupet er naturligvis toppoppslaget, men det ville vært dårlig gjort å røpe historiens utfall - men det ligger vel i kortene at det, i kjent stil, ikke går problemfritt for seg.

- Det er ikke til å stikke under en stol at dette er et dramatisk bryllup, men noe annet ville både forbløffe og antageligvis skuffe våre trofaste lesere, sier Molaug.

I dagens fremleggelse av lesertall for norske medier, viste det seg at tegneseriebladet Donald Duck & Co. ble en av de største taperne blant ukespressen, med en opplagsnedgang på 14.995 blader fra 2009 til 2010.

- Må dere ty til sensadonaldisme for å holde på leserne, nå?

- Nei, det må vi absolutt ikke. Opplagstallene jobber vi med kontinuerlig, så det er ikke noe nytt. Bryllupshistorien er et resultat av at vi prøver å ha det litt gøy, noe Donald har gjort i alle år, sier Molaug til Dagbladet, før han legger til:

- Og det å tulle med kjendisers navn er noe vi alltid vi har gjort i Donald. Dessuten har Donald og Dolly prøvd å gifte seg før, de. Og visste du at Skrue har vært gift?

- Du sitter kanskje på forklaringen på hvorfor Donald og Dolly har samme etternavn?

- Det burde jeg sikkert ha visst, gitt. Dolly står jo ikke på slektstreet til Donald, så de er i hvert fall ikke i familie. Men Duck er jo et ganske vanlig navn i Andeby, kanskje som Hansen her hjemme?

Skal Donald endelig få sin Dolly?