Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skal du ha den ekte festivalfølelsen, kan du ikke bo på hotell

Razika sverger til telt på Hove.

HOVE: Marie Amdam, Marie Moe, Embla Karidotter og Maria Råkil på besøk på Dagbladets stand på Hovefestivalen. Foto: Anders Grønneberg.
HOVE: Marie Amdam, Marie Moe, Embla Karidotter og Maria Råkil på besøk på Dagbladets stand på Hovefestivalen. Foto: Anders Grønneberg. Vis mer

TROMØYA (Dagbladet): Jentene i Razika er ingen festivaljomfruer, men når de i kveld spiller på Hovefestivalens Teltscene, er det deres første konsert som del av festivalens hovedprogram. På visitt i Dagbladets stand på festivalområdet, legger ikke Marie, Marie, Maria og Embla skjul på at de gleder seg.

- I kveld skal vi kjøre på. Det blir en kort og intens konsert - med en overraskelse på slutten, lover jentene.

Campingliv Det skal likevel mer enn et til et artistpass til for å få bergensgjengen til å bytte ut campingtilværelsen med det mer komfortable hotellivet.

- Om du skal ha den ekte følelsen av å være på festival, kan du ikke bo på hotell. Da må du sove i telt.

Utenlandsk interesse Til tross for at debutalbumet Program 91 består av halvparten norskspråklige låter, opplever Razika for tiden økende
interesse fra utenlandske musikkmedier.

- Det er moro at de tar i mot musikken vår. Vi hadde ikke ventet det, men det er jo alltid det man håper på.

Ryktene om deres nyvunne popularitet på den andre siden av Atlanteren går ikke upåaktet hen i hjembyen.

- Bestemor leste i Bergens Tidene at vi var blitt store i USA. Hun vet jo ikke hva Pitchfork eller noe sånt er, men så lenge det står i avisa at vi er blitt store er det nok for henne, sier Embla.