Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal du kjøpe nye Iphone 6? Da bør du kanskje droppe stramme bukser

Lewis bøyde telefonen med bare hendene.

(Dagbladet): Tidligere denne måneden presenterte Apple sine nye Iphone-modeller - Iphone 6 og Iphone 6 Plus - med brask og bram i California. Siden det har millioner gått til innkjøp av de nye mobilene. Førstkommende fredag lanseres Iphone 6-modellene i Norge, men er du en av dem som kjøper de nye modellene er det imidlertid noe du sannsynligvis bør være litt obs på.

Stadig flere Iphone 6 og Iphone 6 Plus-eiere melder nemlig om at telefonen, som er 0,55 mm tynnere enn forgjengeren Iphone 5s, skal ha bøyd seg bare ved å gå med den i bukselomma.

- Skal jeg kjøpe en veske? Én av dem skriver på Apple-forumet MacRumors:


- I går dro jeg hjemmefra med Iphonen i venstre framlomme på dressbuksene mine. Jeg kjørte i fire timer til et bryllup, som også involverte en del stillesitting under middag og to-tre timer med dansing. Jeg dro klokka to om natta, og kjørte fire timer hjem. Så totalt sett var Iphone 6 Plus-telefonen i lomma mi i rundt 18 timer. Da jeg la den på stuebordet da jeg kom hjem, så jeg at speilbildet av skjermen var forvrengt. Kanskje den rett og slett er for tynn? spør vedkommende seg.

Flere har også lagt ut bilder av det som ser ut til å være bøyde aluminiumstelefoner på sosiale medier. På Twitter har fenomenet nå fått en egen hashtag, #bendgate.


- Å legge telefonen i lomma er uansvarlig og et hensynsløst misbruk, er det en som skriver på Twitter, og legger ved et bilde av sin bøyde Iphone 6 Plus.

- Kanskje ikke det dere vil høre Amerikanske Lewis Hilsenteger ble så nysgjerrig av bildene at han lagde en video hvor han tester hvor mye press Iphone 6 Plus-utgaven tåler.

Med bare hendene klarer Hilsenteger å bøye telefonen betydelig (se videoen øverst i saken).


- Jeg prøvde å legge trykket på midten av telefonen, men det ser ut til at det er en svakhet oppe ved volumknappene. Hvor vidt dette kommer til å skje med deg, avhenger av hvor stramme bukser du har på deg, sier Hilsenteger.

Apple har så langt ikke kommentert rapportene om telefonen som lanseres her til lands 26. september.


Ifølge den amerikanske teknobloggen Engadget gjelder også problemet den minste Iphone 6-modellen.

Dette er ikke første gang Iphone-eiere klager over bøyde telefoner. Ifølge teknologinettstedet CultofMac har flere Iphone 5 og Iphone 5s-brukere også meldt om bøyde skjermer og deksler etter å ha gått med telefonen i lomma.

- Består med glans Det er imidlertid ikke alle som klager på de nye Iphone-modellene. I sin test av mobilene kaller det amerikanske forsikringsselskapet SquareTrade Iphone 6 og Iphone 6 Plus «de beste og vanskeligste å ødelegge hittil».

I testen så SquareTrade blant annet på hvor lett panelene ripes opp, hvor lenge telefonene kan være under vann uten å bli ødelagt (som var ti sekunder for begge modeller), og hvor mange ganger de kan mistes i gulvet før de slutter å fungere.

- Iphone 6 har bestått alle våre tester med glans. Iphone 6 Plus gjorde det også ekstremt bra, men siden den er så stor mister den noen poeng for omkrets og størrelse, sier testerne ifølge avisa The Wall Street Journal.

Nysgjerrig på de nye Iphonene? Les Dinsides førsteinntrykk av telefonene her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling