Skal erobre USA

Når Sondre Lerche flyr til New York i dag, starter han en av de mest tålmodige USA-lanseringer noen norsk artist har vært med på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Debutalbumet «Faces Down» ble sluppet i USA allerede 17. september, med nytt coverbilde og bonussporet «Rosebud». Det har allerede høstet en positiv trestjerners anmeldelse i Rolling Stone Magazine.

Det er det Virgin-eide selskapet Astralwerks - med artister som Chemical Brothers, Basement Jaxx, Beth Orton, Fatboy Slim og Air i stallen - som skal bygge opp Sondre Lerche (20) som artist i USA.

<> SONDRE LERCHE <> Født 5. september 1982 Spilte i bandet Side Effects tidlig i tenåra, og ble etter hvert oppdaget av bergensprodusent H.P. Gundersen Fikk kontrakt med Virgin Records som 17-åring Debuterte med EPen «You Know So Well» i februar 2001. Hans første album «Faces Down» kom i september samme år og fikk strålende kritikker overalt Fikk Spellemannspris som beste nykomer 2002 «Faces Down» er nå lansert i Canada, England og en rekke andre europeiske land. <>«Moden debut fra en ung artist som viser seg som en god klassisk popsmed», skrev Dagbladet om plata, og ga terningkast fem.

- Astralwerks er smarte og har visjoner, sier en svært godt fornøyd Sondre Lerche til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer