Skal få Kurt til topps igjen

På sitt nye album, som slippes denne høsten, har Kurt Nilsen fått med seg et stjerneteam til å produsere.

For tida jobber Kurt Nilsen på spreng i DiscLab Studio i Oslo for å gjøre ferdig sitt andre album, som skal slippes 8. november.

Superteam

World Idol-vinneren har fått med seg et stjerneteam til å produsere den nye plata. Hans Olav Grøtt-heim, som tidligere jobbet som A&R i EMI, og Jørn Dahl har mange suksesser å vise til. Blant artistene de har jobbet med, finner vi navn som Lene Marlin, Sissel Kyrkjebø, D'Sound, Anne Hvidsten og Venke Knutson. Sistnevnte er også i stallen til manager Jan Fredrik Karlsen.

-  Selv om vi har fått inn et veldig bra team til å produsere plata, så skriver fortsatt Kurt alt materialet selv, bekrefter manager Jan Fredrik Karlsen.

Ikke ferdig

Selv om datoen for plata er satt, er det mange brikker som ikke er på plass ennå. Verken platetittel eller første singelkutt er ennå bestemt.

-  Vi har bestemt at første singel fra plata skal slippes i slutten av september, men hvilken låt det blir, har vi ingen anelse om ennå. Kurt holder fortsatt på i studio, forteller produktansvarlig på BMG Norge, Cecilie Torp-Holte.

Managementet til Kurt vil ikke si noe nærmere om planene rundt plateutgivelsen og en eventuell etterfølgende turné. Men de kan bekrefte at Kurt Nilsens band Fenrik Lane fortsatt holder koken, selv om de ikke slipper noe materiale denne høsten.

-  Kurt holder fortsatt på med Fenrik Lane, og hva som skjer videre med dem, er ikke avklart. Men denne høsten fokuserer vi på soloutgivelsen hans, sier Karlsen.

Ble verdenslansert

Kurts debutalbum «I» har blitt lansert i nesten 30 land, i fem verdensdeler, og solgt til sammen 182 000 eksemplarer.

-  Kurt klarte i fjor å komme på BMGs Europa prioriteringsliste, det er vi veldig fornøyde med, sier Torp-Holte.

Det er ennå ikke bestemt hvilke land Kurts nye album skal lanseres i, men både Tyskland, Belgia, Nederland og Polen ytret ønske om å slippe plata samtidig med den norske utgivelsen.

-  Norge vil bli prioritert, så vi kan ennå ikke si noe om når den blir lansert internasjonalt. Men på bakgrunn av responsen kan jeg si sikkert at plata kommer ut i flere land, sier internasjonal promo og marketing-ansvarlig på BMGs avdeling i London, Philippa Demonte.

JOBBER INTENST: Kurt Nilsen er godt i gang med nytt album, der han har skrevet all musikken selv. Plata kommer i november.