Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skål for boka mi!

Klokka ni i går formiddag, to timer før Cappelen presenterte sin høstliste, kom Tomm Kristiansen inn på forlaget med manuskriptet til sin nye bok. - Det holdt, og den kommer ut i oktober, sier NRK- veteranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld var Kristiansen en av de mange som hygget seg på forlagets høstfest på Stortorgets Gjæstgiveri i Oslo. Der gikk praten livlig over glassene før forfattere, forlagsfolk og andre gjester samlet seg over en bedre middag.

Fra Judea

- Boka «Mannen fra Nasaret» tar utgangspunkt i det politiske og sosiale Judea, forklarer Kristiansen, og nipper til hvitvinen.

En av høstens produktive forfattere er Nils Johan Ringdal, som frisket opp i landskapet med sin fargesprakende skjorte. Hans bok «Norske ikoner» er så fersk at den ikke en gang står i høstkatalogen.

Norske ikoner

- Den handler om 70 norske ikoner, men bare et av dem er nålevende. Hvem tror du det er? Det begynner på G!

- Kan det være Gro?

- Ja, den går fra Harald Hårfagre til Gro. Det er nok en litt humoristisk bok, men det må være ordentlig for det, sier Ringdal, som også har skrevet Nationaltheatrets historie.

- Jeg har ikke skrevet bok i år heller, men muligens til neste år. Så jeg er her som gatecrasher, sier Torkjell Berulfsen.

FERSK BOK: NRKs Tomm Kristinansen har skrevet bok om Jesus- sett fra en politisk vinkel. Manuset ble levert forlaget klokka ni i går morges.
FARGERIK: - Jeg gir ut bok på Cappelen jeg også, sier Nils Johan Ringdal.