- GANSKE TØFT: Magne Furuholmen tester VR-brillene, og lar seg imponere. Nå ønsker superbandet å gi noe tilbake til fansen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- GANSKE TØFT: Magne Furuholmen tester VR-brillene, og lar seg imponere. Nå ønsker superbandet å gi noe tilbake til fansen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Skal forevige A-ha med ny teknologi

- Vi er veldig takknemlige, så vi vil gi noe tilbake.

(Dagbladet): - Dette er litt som første gang man brukte Walkman, sier Magne Furuholmen mens han knoter med et par VR-briller.  

Ved hjelp av såkalt virtual reality (VR) skal superbandet A-ha nå foreviges. 

Når Dagbladet møter bandet kobler Furuholmen opp VR-brillene, og starter den få timer gamle appen.

- Vare evig Plutselig står han midt i Oslo Spektrum under en av de avsluttende konsertene på den omfattende verdensturneen «Cast in Steel».

- Der står jeg, gitt, og fikler med keyboard, sier han høyt.

Et utvalg av bandets konserter fra «Cast in Steel»-turnéen er nemlig blitt filmet i 3D og med 360-graders kameraer.

Gikk du dermed glipp av konsertene, har man nå fått en ny mulighet til å oppleve bandets turné.

- Vi vil at A-ha skal vare evig, men det er dessverre ikke mulig. Derfor ville vi fange opplevelsen av å være på konsert med dem, og forevige den, sier Hans Erik Vatne, Teknologidirektør i Hydro i en pressemelding.

- En gavepakke Ideen med å filme konserter i 360-graders vinkel kom etter at Pål Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Furuholmen satte seg ned i forkant av verdensturneen for å finne ut hva de kunne gjøre annerledes denne gangen. 

- I Norge har vi gjort alt fra bittesmå intime konserter til å spille foran 150 000 i Frognerparken, så dette er vår gavepakke til dem som ikke kunne være der. Når man returnerer fra en så vellykket turné er vi er veldig takknemlige, så vi vil gi noe tilbake, sier Furuholmen.  

- Er du blitt en tech-nerd?  

- Nei, ikke akkurat. Det er vel mer forbehold folk som Jan Omdahl å kunne alt om dette. Samtidig gir slik teknologi muligheter i alle retninger. Det er imponerende og moro å bruke det, så nei, jeg er ikke tech-nerd, men synes det er ganske tøft. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Hydro og a-ha. Konsertene er gjort tilgjengelig gjennom Hydros Youtube-kanal, samt en egen app. 

- Når du tar på deg VR-brillene og åpner konsert-appen, vil det oppleves som om du kommer rett inn på konserten. I tillegg til å oppleve konserten fra salen kan du også stå på scenen med Morten Harket og nyte bandets tidløse slagere foran tusenvis av fans. Det er en helt spesiell opplevelse, sier Hans Erik Vatne.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram