Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skal gi ut «Mein Kampf» i Danmark

70 år etter at Hitler døde.

BLIR UTGITT PÅ NYTT: Det danske forlaget Jørgen Paludan vil gi ut en ny utgave av Hitlers «Mein Kampf», 70 år etter diktatorens død. Foto: NTB Scanpix
BLIR UTGITT PÅ NYTT: Det danske forlaget Jørgen Paludan vil gi ut en ny utgave av Hitlers «Mein Kampf», 70 år etter diktatorens død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): På dagen 70 år etter at Adolf Hitler tok sitt eget liv i Berlin 30. april 1945, skal det danske forlaget Jørgen Paludan gi ut «Mein Kampf» på nytt.

Det skriver den danske avisa Politiken.

Opphavsretten opphører På grunn av at opphavsretten til boka tilhører den tyske deltstaten Bayern, har ikke forlag kunnet trykke nye versjoner av den kjente boka.

Men 70 år etter forfatterens død, opphører opphavsretten.

Det kommer også til å bli gitt ut en ny, grundig kommentert utgave i Tyskland ved årsskifte, skriver avisa. Det danske forlaget vil derimot ikke vente til det blir nytt år.

Kan bli gitt ut i Norge Forlaget sier likevel at de ikke forventer mange lesere, og at de vil starte med å gi ut 1000 eksemplarer.

Forlegger Gunnar R. Totland sier til nrk.no at de ikke har noen bestemte planer med å trykke Mein Kampf i Norge, men at de ikke utelukker å trykke boka.

- I så fall blir det en kommentert utgave, sier han til nettstedet.