Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skal gjenreise storhetstiden til Natt& Dag

Oppkjøpt av nettselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kjøpte internettselskapet Innovation Media AS konkursboet etter Natt & Dag - én uke etter at gratisavisa ble begjært konkurs av eierne, finske Medianorth.

Innovation Media eier nettsider som hybel.no, som formidler hybler blant unge, og bruktboktjenesten iBok. Portalsjef Anders Brochmann Hansen informerer om at nettsidene til sammen har over en halv million unike brukere - og at det nå skal komme Natt & Dag til gode.

- Vi har tidligere vært involvert med Natt & Dag i forhold til deres byguider og vi stilte oss forundrende til at de ikke hadde noen satsing på nett. Det var i utgangspunktet et marked vi syntes de burde ta, og da det viste seg at selskapet hadde store økonomiske problemer, la vi oss inn i kampen om Natt & Dag, sier Brochman Hansen til Dagbladet.no.

Han forteller at de planlegger å satse både på nett og papir.

- Vi skal prøve å gjenreise storhetstiden til Natt & Dag og skal satse på det redaksjonelle innholdet. Selv om vi skal bli gode på nett er det også viktig å fortsette med papiravis. Vi skal være tilstede på de riktige kafeene, sier Brohmann Hansen, som forteller at de planlegger å satse langsiktig.

Han vil ikke gå ut med salgstallet, men sier at nettselskapet er veldig fornøyd med kjøpet.

- Det med kroner og øre er jo én sak, men med kjøpet fulgte en del forpliktelser overfor de ansatte. Vi ønsker å ha de ansatte med på laget og tror vi er de riktige eierne for Natt & Dag. Om vi er det får jo tiden vise.

- Hvordan skal dere lykkes, der finnene feilet?

Natt & Dag har fått nye eiere. Foto: Lars Myhren Holand
Natt & Dag har fått nye eiere. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

- Vi er dyktige på det kommersielle, vi har en eksisterende salgsorganiasjon og kunnskap om nettet, forteller Brochmann Hansen.

Siri Brockmeier er konstituert redaktør for det gjenfødte Natt & Dag, mens Peter Amdam er sykemeldt. Hun forteller at de allerede er godt i gang med neste utgave.

- Det redaksjonelle arbeidet fortsetter som før. Snart skal vi også sette oss ned og stake ut kursen videre, finne ut hva vi vil med avisa og hvordan vi skal gjennomføre det. Vi har store forhåpninger til de nye eierne, som ikke minst viser et stort engasjement for Natt & Dag, sier Siri Brockmeier til Dagbladet.no.

image: - Skal gjenreise storhetstiden til Natt& Dag

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!