Skal gjøre hele landet heftig begeistret

Berlevåg Mannsangforening har skaffet seg manager - den samme som planlegger karrierene til popgruppene Briskeby og BigBang - og legger ut på norgesturné i høst.

Det starter på Momarkedet den 18. august og deretter skal de 36 medlemmene i Berlevåg Mann-sangforening - ja, også 96 år gamle Einar Strand - opptre på 25-35 steder i hele landet. Erlend Mogård Larsen i Bureau Storm satser stort:

- De skal opptre på kulturhus og steder som minst tar et publikum på fire hundre. I Trondheim har vi leid Olavshallen. Det må bli stort når vi skal reise med et helt kor. Det koster 200000 kroner å få dem opp og ned til Sør-Norge midt i uka, sier manageren.

Egen regi

Forestillingen heter «En heftig og begeistret aften med Berlevåg Mannsangforening» og vil inneholde mye mer enn korsang.

- Det blir soloopptredener, trekkspill, gitar og ramsalt nordnorsk humor, sier Mogård Larsen.

Og både tekster og regi er ved koret selv:

- Ja, dette er noe vi pusler med alle sammen, sier Trygg Lund, en av de mest profilerte medlemmene fra Berlevåg Mannsangforening har fått hundrevis av forespørsler om å opptre etter den eventyrlige suksessen til «Heftig og begeistret». Fra andre kor, fra firmaer, fra organisasjoner - og fra arrangørene av en norsk-amerikansk kulturmønstring i Dakota.

Flere planer

Mogård Larsen er ikke bekymret for at hans nye klienter skal mangle oppdrag og har flere planer - foreløpig hemmelige - når turneen er over.

- Men blir det noen penger å tjene på dette?

- Det er ingen stor business å sende et kor landet rundt, men noe blir det. Det er da heller ikke pengene som er det viktigste for koret. De er glade for å reise på turné.

- Det kan vel bli slitsomt for de gamle gutta?

- Slitsomt? Noen av de andre bandene våre klager over at turnélivet er slitsomt, men disse karene har vært ute ei vinternatt før, sier Erlend Mogård Larsen.

GUTTA PÅ TUR: Berlevåg Mannsangforening starter sin norgesturné på Momarkedet 18. august. 96-årige Einar Strand (t.v.) blir med på turnéen. Her sammen med «Heftig og begeistret»-regissør Knut Erik Jensen (t.h.), som bidro til å gjøre koret landskjent med filmen om dem.